Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriBaşcan2006Alexandru Stoianoglo

Programul preelectoral al candidatului la funcţia de Başkan al Găgăuziei Alexandru Stoianoglo

|versiune pentru tipar|
La 3 decembrie 2006 în Găgăuzia vor avea loc alegerile Başkanului.

Rezultatele acestor alegeri vor determina în mare măsură viitorul apropiat al poporului nostru. Astăzi în societatea noastră s-a ajuns la pace şi înţelegere. Scopul nostru fundamental este acum de a menţine stabilitatea politică existentă şi de a face un salt înainte în economie.

Eu, Alexandru Stoianoglo, am convingerea că Găgăuzia poate şi trebuie să se realizeze nu numai în plan politic, dar şi economic.

S-au realizat multe, dar eu sunt dispus să transform în fapt şi mai multe!

Acest CUVÎNT dat întregului popor găgăuz sunt gata sa-l materializez prin FAPTĂ!

Împreună şi numai împreună noi vom putea depăşi definitiv regresul economic. Găgăuzia este în aşteptarea oamenilor noi şi a noilor idei economice. Găgăuzia aşteaptă schimbări radicale reale.

Stimaţi concetăţeni, Vă propun programul meu — un program de dezvoltare şi modernizare, un program de consolidare a păcii şi armoniei, un program de prosperare a Găgăuziei noastre. Programul meu conţine patru direcţii strategice:

Stimaţi concetăţeni!

Acesta este programul nostru comun. Numai împreună îl vom putea realiza! Eu îmi pun speranţa în susţinerea Dumneavoastră.

Politica socială

Ideea principală a politicii mele sociale este noua calitate a vieţii. Noua calitate a vieţii îşi are punctul de plecare de la:

Politica economică

Politica mea economică este o politică de modernizarea a Găgăuziei. Modernizarea economică în concepţia mea este:

Politica administrativă este:

Consolidarea societăţii înseamnă:

Stimaţi alegători! În ultimii ani s-au făcut foarte multe lucruri.

Principalul rezultat al acestor ani este faptul că Găgăuzia noastră s-a format şi există. Calea pe care am parcurs-o nu a fost uşoară. Dar am depăşit-o. Astăzi a venit timpul să Vă mulţumim tuturor celor care au iniţiat aceasta cale şi să păstrăm memoria celor care nu mai sunt cu noi! Toţi aceşti oameni vor rămîne în inimile noastre pentru totdeauna.

Cu toate acestea, înţelegem că viaţa ne face continuu noi apeluri la acţiune şi ne pune în faţă sarcini noi.

Pentru realizarea acestor sarcini astăzi avem nevoie de oameni noi: tineri, energici, creativi.

Eu, Alexandru Stoianoglo, particip la alegerile Başkanului pentru că nu pot sta în afara proceselor care se desfăşoară în Găgăuzia, locul unde m-am născut, am crescut şi m-am format ca cetăţean şi profesional.

Toată viaţa mea am fost în serviciul Legii. Am avut şansa să parcurg calea de la stagiar al procuraturii pînă la adjunctul Procurorului General al Moldovei. Şi întotdeauna m-am străduit să-mi exercit funcţiile profesional şi corect.

Astăzi a venit timpul să întorc datoriile mele civice Găgăuziei.

Garantez numai ceea ce pot şi trebuie să realizez pentru poporul nostru şi pentru Găgăuzia noastră. Toate intenţiile mele sunt curate. Toate scopurile mele sunt nobile. Cunosc căile şi metodele de realizare a acestora. Am voinţă şi cunoştinţe pentru realizarea lor.

Pentru aceasta îmi trebuie doar încrederea şi susţinerea Dumneavoastră.

Numai împreună, prin muncă perseverentă şi profesională, vom avea bunăstare în fiecare casă. Vom demonstra că suntem în stare să rezolvăm cele mai complicate probleme. Toate acţiunile noastre se vor baza pe bune intenţii, dreptate şi Lege.

Numai împreună vom face Găgăuzia bogată şi unită.