Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriChişinău2011DeclaraţiiIgor Dodon

Igor Dodon: Chirtoacă îsi joacă rolul său tradiţional

|versiune pentru tipar| Igor Dodon, 10 mai 2011

Cum era şi de aşteptat, Dorin Chirtoacă iarăşi joacă rolul său tradiţional — cel de victimă. Iar mesajul nepotului liberal este acelaşi de acum 4–5 ani — un mesaj ideologizat, anticomunist si unionist.

Este un proverb moldovenesc — a se bucura ca nerodul de praznic. Am impresia ca Dorin Chirtoacă se bucură in acelaşi mod de tot felul de campanii negative impotriva sa, care-i oferă prilej pentru victimizare şi pentru a polemiza pe alte teme decît problemele reale ale Chişinăului.

Noi cunoastem aceasta tactică perfidă a lui Chirtoacă, de a se autovictimiza, de a-şi deplinge situaţia şi de a da în permanenţă vina pe altii, de aceea din start am evitat să ieşim cu invinuiri şi atacuri împotriva lui, am evitat şi campanii negative. Am şi declarat nu o singură dată, ca oponenţii mei în acest scrutin sunt problemele Chisinaului, iar eu vin cu soluţii concrete, nu cu demagogie.

Deci, îi recomand domnului Chirtoacă sa dea drumul la aerul din piept, să-şi potrivească mai bine ochelarii pe nas şi să se uite atent în jur, la haosul din municipiu. Şi îi propun să polemizăm pe marginea problemelor reale, nu pe marginea unor probleme virtuale, politizate.

Cît priveşte campania negativă la care se referă Dorin Chirtoacă, eu ma disociez de ea, pentru ca eu am campania mea, pe care am lansat-o în Joia Curată, o campanile deschisă, pozitivă, cu soluţii.

Şi regret că diverse jocuri electorale, care pînă la urmă nu se ştie pe cine mai mult avantajează în acest scrutin, creează motive pentru acuzaţii împotriva mea.

Lasaţi deoparte armele, stimaţi contracandidaţi, avem nevoie de ordine în Capitală, nu de confruntari agresive şi razboaie psihologice.

Sursa: www.dodon.md