Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriChişinău2011DeclaraţiiSergiu Coropceanu

Sergiu Coropceanu cere sprijinul statelor vecine si a diasporei de moldoveni

|versiune pentru tipar| Sergiu Coropceanu, 13 mai 2011

Astăzi, în dimineaţa zilei de 13 mai, în urma accederii formaţiei “Zdob şi Zdub” în faza finală a concursului Eurovision Song Contest — 2011, Candidatul PSD la funcţia de Primar General de Chişinău, Sergiu Coropceanu s-a adresat către cetăţenii statelor vecine România şi Ucraina, cetăţenilor ţărilor CSI şi diasporelor de moldoveni de peste hotarele ţării, solicitînd susţinera reprezentaţei Moldovei la acest concurs.

În adresările sus-menţionate, Sergiu Coropceanu a accentuat importanţa acestui sprijin, îndemnînd mobilizarea tuturor moldovenilor aflaţi peste hotare şi cetăţenilor altor state de a vota pentru Zdob şi Zdub.

“Victoria Moldovei în acest Eurovision, este foarte importantă şi necesară pentru ţara noastră şi în special pentru capitala Chişinău. Aceasta ne va permite de a dezvolta, în mod semnificativ infrastructura oraşului, ceea ce va determina un nou impuls pentru evoluarea acesteia, atât economic cît şi social. Pregătirile pentru Eurovision Song Contest — 2012 va prevedea construirea de noi obiecte sociale (drumuri, hoteluri, amenajrea de parcuri publice şi de agrement)”, a precizat Coropceanu.

Potrivit lui, cîştigarea trofeului European va permite ţării noastre nu numai de a organiza, la un nivel înalt, un concurs internaţional “Eurovision-2012”, dar şi de a transforma Chişinăul într-o capitală europeană modernă, atractivă pentru oaspeţii şi turiştii, care ne vor vizita oraşul.

“Pentru noi, va fi o onoare să primim oaspeţi din toate statele lumii. Şi dacă această şansă de a cîştiga Eurovision-ul din acest an ar putea fi obţinută, vă asigur că Eurovision-2012 va fi desfăşurat la cel mai înalt nivel” a conchis Sergiu Coropceanu.

Sursa: coropceanu.md