Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriChişinău2011DeclaraţiiValentina Buliga

Valentina Buliga: Dodon a avut o reacţie ofensatoare la adresa femeilor

|versiune pentru tipar| Valentina Buliga, 17 mai 2011

În urma conferinţei mele de presă, din 16 mai, contracandidatul din partea PCRM a avut o reacţie ofensatoare la adresa femeilor, care se implică în politică. Cred că alegătoarele din Chişinău şi din iubita noastră Moldovă ar trebui să fie indignate de expresia lui Igor Dodon, care a dat de înţeles că refuză să discute cu o doamnă pe teme politice. Acest gest poate fi tratat ca un act de discriminare pe criterii de gen. Şi, cu regret, în acelaşi registru se înscriu şi aprecierile altor politicieni, care subestimează capacitatea unei femei de a acţiona politic.

De aceea, ţin să declar că eu am unul dintre scopurile mele în această campanie de a demonstra că şi femeile pot contribui la ridicarea nivelului şi eficienţei în politica moldovenească şi că vom şti să ne impunem în faţa celor, care ne desconsideră. Exprim colegilor bărbaţi din Partidul Democrat, în numele tuturor femeilor, recunoştinţa pentru această posibilitate.

În ce priveşte gestul misogin al domnului Dodon, el se explică printr-o teamă banală de a intra în discuţii mai serioase. În primul rând el încearcă să sustragă atenţia de la departamentul de “diversiuni electorale” din staff-ul PCRM, sursa celor mai urâte acţiuni de denigrare în Moldova pe parcursul a mai mult de zece ani. Dar nu în ultimul rând, Dodon se fereşte de polemica cu Partidul Democrat, pentru că acesta este promotorul politicilor sociale în actuala guvernare şi poate atrage alegătorii PCRM, care fiind în opoziţie este incapabil de a-şi ajuta susţinătorii.

Eu cred că toţi alegătorii, care iubesc cu adevărat Moldova, ţin la viitorul Chişinăului şi respectă doamnele, trebuie să sancţioneze candidaţii PCRM, să dea o lecţie de bună purtare şi de cultură politică tuturor celor, care duc lipsă de ea şi au, în schimb, prea multă aroganţă.

Sursa: www.buliga.md