Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriLocale2011DeclaraţiiPDM

Agitatori PD agresaţi în Hînceşti

|versiune pentru tipar| PDM, 15 iunie 2011

Partidul Democrat din Moldova semnalează noi cazuri de agresare a concurenţilor electorali. Deja de trei zile o grupare din Hînceşti hărţuieşte cetăţenii din oraş, dar, în primul rând, pe susţinătorii candidatului PDM la funcţia de primar al oraşului.

Astfel, câteva zile în urmă a fost bătut unul dintre activiştii locali ai Partidului Democrat, iar noaptea trecută au fost atacaţi în modul cel mai barbar Ion Fulga şi Vladimir Enache, agitatori din echipa primarului (degrevat) Alexandru Botnari. Victimele au suportat leziuni corporale grave. Poliţia locală manifestă un fel de lipsă de interes, de aceea a fost sesizată Procuratura raională. Atenţionăm organele competente ale statului că avem de a face cu elemente periculoase pentru siguranţa publică. Se presupune că printre atacatori sunt şi adevăraţi bandiţi, unul fiind recent condamnat pentru viol, dar printr-o sancţiune convenţională.

În ceea ce-i priveşte pe organizatorii, care aplică asemenea metode de convingere, exprimăm încrederea că ei vor fi sancţionaţi pe 19 iunie prin vot, de către cetăţenii oraşului. Partidul Democrat din Moldova reiterează apelul său la o campanie electorală corectă şi cheamă susţinătorii candidaţilor săi din toată ţara să fie uniţi şi activi în turul doi al alegerilor locale.

Sursa: www.pdm.md