Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriLocale2011DeclaraţiiPNL

Sediul PNL a fost agresat astăzi de un angajat al SEL-ului nr.14, care face politică

|versiune pentru tipar| PNL, 4 iunie 2011

Astazi, la orele 9.30, presedintele PNL a fost sunat de paza obiectivului unde arendeaza spatiu pentru sediu in legatura cu faptul ca a venit o persoana care a somat sa fie scos banerul de pe peretele cladirii, montat cu fier, cu insemnele PNL www.pnl.md.

Vitalia Pavlicenco i-a raspuns pazei ca nimeni nu are dreptul sa se atinga sau sa agreseze proprietatea PNL si a intreprinderii unde arendeaza spatiu formatiunea, ca nici potrivit Codului Electoral nu este interzisa raminerea banerelor in spatiile publice in preziua alegerilor, in ziua alegerilor si dupa.

Dupa care presedintele partidului a vorbit la telefon cu persoana care a cerut ultimativ scoaterea banerului PNL, sub amenintarea ca, in caz contrar, “va scoate chiar el banerul”, explicindu-i ca, daca nu se linisteteste si nu cunoaste legea, Pavlicenco ii va sesiza pe ministrul afacerilor interne si pe presedintele CEC. Persoana de la paza, extrem de alertata de amenintare, a declarat ca “nu se poate bate cu omul”, dar i-a cerut sa nu se atinga de nimic pina la sosirea persoanelor de la PNL. Toate argumentele presedintelui PNL, Vitalia Pavlicenco, precum ca aici e sediu, ca este acceptul intreprinderii, ca legea nu prevede scoaterea banerului nu au aratat ca l-ar fi convins pe agresorul care s-a dovedit, dupa citeva ore, ca este Victor Sereteanu, angajat al SEl-ului nr.14 si care actiona conform indicatiilor sefei intreprinderii municipale, Svetlana Gheorghisteanu.

Dupa venirea responsabililor de la PNL, care au stabilit ca angajatul SEL nu s-a incumetat “sa se tina de cuvint” si sa scoata banerul de pe sediul partidului, Vitalia Pavlicenco a discutat cu presedintele CEC, Iurie Ciocan, cu pretorul sectorului Buiucani Valeriu Nemerenco, cu consilierul municipal, membru al PNL, Mihai Severovan, cu sefa SEL nr.14 Svetlana Gheorghisteanu, incercind sa se edifice asupra motivelor agresivitatii si amenintarilor lansate de Victor Sereteanu si asupra persoanelor care i-au dat indicatii si l-au ghidat in acest act ilegal. Dupa ce cazul a consumat trei ore din timpul penelistilor, Pavlicenco a insistat sa vina angajatul sa isi ceara scuze la sediul partidului si de la paza intreprinderii, carora le-a provocat stres si neplaceri, rapind din timpul altor oameni prin incultura si manipularea de catre sefi si patroni politici, la care raspunde docil angajatul, precum si prin lipsa de cunoastere a obligatiilor sale de serviciu. Venit sa isi ceara, chipurile, scuze, Sereteanu, simtind, probabil, in spate umbrela sefilor de la SEL, dar si de la PL, care are pe liste persoane ce se dau mari si tari si dicteaza ce vor SEL-urilor, in special impotriva PNL, nu s-a aratat prea constient de ce a comis si a incercat sa reinterpreteze cazul. In cele din urma, fortat de Gheorghisteanu, care si-a dat seama mai repede ca legea trebuie sa fie lege, el a biiiguit niste scuze, recunoscind ca, dupa ce “s-a inteles cu Gheorghisteanu la telefon sa lase in pace PNL”, a gresit ca nu a revenit cu un apel telefonic la paza si la presedintele partidului sa isi prezinte scuzele pentru comportamentul agresiv si ilegal.

Partidul National Liberal constata cu mare regret ca, in acest scrutin, a fost cel mai persecutat partid, probabil pentru mesajul romanesc si unionist, fapt netolerat nici chiar de concrentul electoral PL.

PNL se declara indignat de comportamentul unor persoane din intreprinderile municipale, in special fiind vorba de conducerea SEL-14, care raspund, probabil, comenzilor politice de a tracasa PNL, pentru ca nu se aliniaza multimii manipulate sa creada ca doar candidatul PL la functia de primar in Chisinau i-ar ferici pe chisinaueni. PNL va continua sa lupte contra coruptiei, a lipsei de reforme, a populismului, practicate de echipa care conduce cu practici sovietice si populiste Primaria, permanentizind starea de mafiotizare a tot ce inseamna municipalitate — toate acestea fiind subordonate unui singur scop — mentinerea Partidului Liberal, tot mai corupt, in Parlament si in Guvern, alaturi de PLDM si PD, care, la acest capitol, au descurajat grav populatia. PNL stie ca partidele parlamentare au mare frica sa nu fie prezenti national-liberalii in Consiliul Municipal Chisinau, pentru ca doar astfel ar fi scoase la iveala toate furturile, schemele mafiote si deturnarile de bani publici din sistemul municipal.

Serviciul de presa al PNL
Sursa: www.pnl.md