Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriLocale2015Curier electoral

Curier electoral din 27 aprilie 2015

|versiune pentru tipar|

Dorin Chirtoacă a prezentat raportul de activitate la opt ani de mandat

Primarul general al mun. Chişinău, Dorin Chirtoacă, a prezentat orăşenilor raportul despre activitatea sa în anul trecut, precum şi rezultatele obţinute timp de două mandate în această funcţie. Tradiţional prezentarea raportului a avut loc în scuarul Europei din parcul Ştefan cel Mare şi Sfînt.

Printre cele mai vizibile proiecte declarate de actualul primar se numără reconstrucţia lacului “Valea Morilor”, reconstrucţia staţiei de epurare, reparaţia şi reconstrucţia a 20 de străzi, procurarea şi asamblarea a 160 de troleibuze, amenajarea a 300 de locuri de joacă pentru copii, construcţia străzii pietonale, iluminarea stradală a bulevardului Dacia spre Aeroport, inaugurarea Monumentului în memoria victimelor deportărilor staliniste etc.

Printre priorităţile pentru viitor Chirtoacă a indicat “crearea locurilor de muncă fără corupţie; amenajarea curţilor; înnoirea transportului public; repararea şi modernizarea străzilor; asigurarea siguranţei pietonilor; rezolvarea problemei traficului rutier: accesul la serviciile medicale; soluţionarea problemei transportării şi reciclării deşeurilor; amenajarea parcurilor; sprijinirea şi modernizarea suburbiilor; reabilitarea centrului istoric al Chişinăului”.

El a subliniat că aceste sarcini pot fi realizate doar cu sprijinul partenerilor externi, în primul rînd al Uniunii Europene. // Infotag, jurnal.md

PLDM şi-a anunţat candidatul la funcţia de primar general al capitalei

Potrivit unui comunicat de presă, Organizaţia Teritorială Chişinău a Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM) a decis să-l înainteze în calitate de candidat la funcţia de primar general al mun. Chişinău pe Serafim Urechean. PLDM consideră că Serafim Urechean are toate capacităţile pentru a soluţiona problemele cu care se confruntă capitala Republicii Moldova.

Actualmente, Serafim Urechean este preşedintele Curţii de Conturi. În perioada anilor 1994–2005, a exercitat funcţia de primar general al Chişinăului, între 2009 şi 2010 a fost prim-vicepreşedinte al Parlamentului Republicii Moldova.

Primul candidat independent la funcţia de primar general al mun. Chişinău

În cadrul unei conferinţe de presă, preşedintele asociaţiei obşteşti “Centrul de iniţiative şi monitorizare a autorităţilor publice”, Ion Dron, a anunţat că se lansează în lupta pentru fotoliul de primar de Chişinău în calitate de candidat independent. Ion Dron a spus că a decis să se implice în campania electorală pentru că nu poate să rămînă indiferent. În cei 20 de ani de experienţă juridică spune că a muncit onest, cu devotament necondiţonat, iar decizia de a candida la Primăria capitalei este determinată de dorinţa de “a opri jaful banilor publici”. // IPN