Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriLocale2015Curier electoral

Curier electoral din 4 mai 2015

|versiune pentru tipar|

PDM şi-a prezentat candidatul la funcţia de primar general al mun. Chişinău

În cadrul unui briefing de presă, Partidul Democrat din Moldova (PDM) a înaintat candidatura actualului ministru al culturii, Monica Babuc, la funcţia de primar general al mun. Chişinău, pentru alegerile generale locale din iunie curent. Monica Babuc a spus că, împreună cu echipa, va încerca să dea chişinăuienilor sentimentul că şi aici se poate trăi altfel, se poate trăi bine, la fel ca în alte capitale europene. Alături de candidatul la funcţia de primar au fost prezenţi şi candidaţii la funcţia de consilier. Printre aceştia se numără actualul consilier municipal, Valentin Guznac, viceministrul muncii, protecţiei sociale şi familiei, Gheorghe Ţurcanu, viceministrul economiei, Octavian Calmîc, dar şi alţii. // IPN

PPRM şi-a prezentat candidatul la funcţia de primar general al mun. Chişinău

Actualul pretor al sectorului Rîşcani din mun. Chişinău, Mihai Cîrlig, este candidatul Partidului Popular din Republica Moldova (PPRM) la funcţia de primar general al mun. Chişinău. Anunţul a fost făcut de preşedintele PPRM, Alexandru Oleinic, în cadrul unui briefing de presă. Mihai Cîrlig, a amintit că timp de 8 ani fiind pretor, a reuşit să facă multe lucruri pentru sectorul Rîşcani, demonstrînd prin fapte reale că poate face lucruri bune pentru Chişinău. În competiţia pentru funcţia de primar general al capitalei, Mihai Cîrlig a preluat sloganul formaţiunii care îi oferă sprijinul: “Gospodari pentru Moldova, bunăstare pentru popor”.

Partidul Comunist Reformator a fost exclus din cursa electorală

Comisia Electorală Centrală (CEC) a exclus Partidul Comunist Reformator (PCR) din lista partidelor politice care pot lua parte în alegerile locale generale din 14 iunie 2015.

Solicitarea a venit de la Ministerul Justiţiei, care s-a conformat unei decizii judecătoreşti din 30 aprilie şi a anulat decizia de înregistrare a PCR. “Consiliile electorale de circumscripţie vor restitui depunătorului actele primite de la Partidul Comunist Reformator pentru înregistrarea la alegerile locale, fără examinarea acestora”, a precizat secretarul CEC, Andrei Volentir.

Unul dintre membrii CEC, Ştefan Urîtu, a propus să fie ignorată solicitarea Ministerului Justiţiei, fiindcă ea ar fi valabilă doar pentru următoarele alegeri.