Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriLocale2015Curier electoral

Curier electoral din 29 aprilie 2015

|versiune pentru tipar|

CEC a decis ordinea în buletinele de vot a concurenţilor electorali

În cadrul şedinţei Consiliului Electoral de Circumscripţie (CEC) nr.1 din mun. Chişinău s-a decis ordinea prealabilă în buletinele de vot a candidaţilor la funcţia de primar al capitalei, care şi-au depus dosarele. Astfel, candidatul PCRM, Vasile Chirtoca va figura cu nr. 1 în buletinele de vot, numărul doi va fi ocupat de candidatul PSRM, Zinaida Greceanîi. Candidatul Partidului Nostru, Ilian Caşu va ocupa locul 3, iar cel al Blocului Electoral PPEM, Oazu Nantoi — nr.4. Candidatul PNL, Timotei Ţurcanu va figura cu nr. 5 în buletinele de vot. Totodată, s-a decis şi ordinea partidelor care au depus dosarele candidaţilor pentru funcţia de consilier: PCRM va figura cu numărul 1, PL — nr.2, PNL — nr.3, iar PSRM — nr.4.

Precizăm că, în cazul în care mai mulţi concurenţi electorali depun dosarele în aceeaşi zi, ordinea acestora în buletinele de vot este stabilită prin tragere la sorţi, organizată la finalul fiecărei zile. // Unimedia

Oazu Nantoi este candidatul PPEM la funcţia de primar general al mun. Chişinău

Anunţul a fost făcut în cadrul unei conferinţe de presă, de către Iurie Leancă, preşedintele Blocului Electoral “Platforma Populară Europeană din Moldova”. În cadrul conferinţei, Oazu Nantoi a spus că echipa sa va lucra pentru un oraş cu faţa umană. “Candidez în calitate de persoană care ştie să meargă pe jos prin Chişinău, care ştie cum se circulă în transportul public, în calitate de persoană care are experienţa de a fi consilier municipal, şef de direcţie la Guvern şi în calitate de inginer. Văd o mulţime de probleme şi mă bucură că în spatele meu este o echipă de oameni competenţi, oneşti şi de încredere, echipa care ne va ajuta să trecem de la vorbe la fapte”, a menţionat candidatul PPEM la funcţia de primar al Chişinăului.