Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare1994DeclaraţiiBSD

Votînd cu social-democraţii, alegem pacea, stabilitatea, bunăstarea

|versiune pentru tipar| BSD, 26 februarie 1994

Ce vrea Blocul Social-Democrat?

BLOCUL SOCIAL-DEMOCRAT consideră că fără întărirea statalităţii noastre, fără o împăciuire, dintre trăitorii Moldovei de diferite neamuri, împăciuire obţinută prin compromis şi pe baza unei perspective clare a existenţei Republicii Moldova, fără aplanarea conflictelor din raioanele de est şi de sud ale ţării nu poate fi vorba de lupta contra săraciei, corupţiei, nu se poate miza pe atragerea de investiţii în economia noastră, pe apărarea reală a drepturilor omului, inclusiv a dreptului la proprietate.

Pornind de la aceasta, BLOCUL SOCIAL-DEMOCRAT ia asupra sa datoria:

BLOCUL SOCIAL-DEMOCRAT considteră că orice reforme sînt posibile numai cu condiţia instaurării ORDINII; a consolidării LEGALITĂŢII şi a unei LUPTE reale, nu declarate, contra CRIMINALITĂŢII.

Sarcina strategică a BLOCULUI SOCIAL-DEMOCRAT este reformarea proprietăţii, dezvoltarea antreprenoriatului privat, desfăşurarea PRIVATIZĂRII CONTRA BONURI PATRIMONIALE.

DOCTRINA NOASTRĂ ECONOMICĂ se întemeiază pe următoarele principii:

BLOCUL SOCIAL-DEMOCRAT consideră că destinele culturii, ştiinţei, învăţămîntului nu trebuie să depindă de vitregiile luptei politice şi de greutăţile economice.

/Moldova Suverană, nr. 26-28, 26 februarie 1994/