Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare1994DeclaraţiiPR

Adresarea PR către alegători

|versiune pentru tipar| PR, 23 februarie 1994

Stimaţi alegători!

27 februarie va fi ziua cînd îi vom alege pe cei care vor conduce ţara. Dorim cu toţii să transformăm Moldova într-o ţară bogată cu oameni bogaţi, ca să nu ne fie ruşine să spunem lumii ce salarii avem, ce pensii primim, ce mîncăm şi cum trăim.

Ne întrebăm împreună cu Dumneavoastră de ce oamenii din alte ţări trăiesc bine şi au de toate, iar noi ne gîndim mereu cum vom trăi azi si mîine, cu ce vom plăti energia electrică, gazul şi chiria, cîţi dintre noi vor rămîne fără lucru, cum să economisim din salarii ca să luptăm cu preţurile mari la mărfurile de primă necesitate. Ne mai întrebăm cu ce să ne îmbrăcăm şi să ne încălţăm, cu ce să hrănim copiii şi cum să-i trimitem la scoală.

Răspunsul la întrebările care ne chinuie este simplu. Astăzi la conducere sunt acei care se gîndesc mai mult la punga lor decît la nevoile noastre. Dacă o să-i alegem din nou pe ei, Vă dăm cuvîntul că nimic nu se va schimba în bine. Ei promit că mîine veţi trăi mai bine, dar întrebaţi-i de ce nu au făcut pînă acum ceea ce promit că vor face mîine, doar puterea este în mîinele lor.

Partidul Reformei este o echipă de candidaţi în noul parlament formată din 14 jurişti, 12 economişti, 11 specialişti în agricultură, 10 ingineri şi alţi 25 de specialişti din diferite domenii ale economiei naţionale. Aceşti specialişti dau dovadă de profesionalism şi responsabilitate. Ei sunt în stare să rezolve problemele dificile de care ne ciocnim în fiecare zi.

Noi vrem să obţinem cîteva lucruri simple, dar de care avem nevoie ca de aerul pe care-l respirăm. Vrem ca bătrînii noştri să aibă parte de linişte şi de un trai asigurat Vrem ca tinerii noştri să aibă un loc de muncă, să-şi poată construi o casă ori să aibă posibilitatea de a-şi cumpăra un apartament, ca ei să privească cu încredere în viitor. Vrem ca ţăranul să fie sigur că pămîntul care i se dă astăzi nu i se va lua mîine şi nu va fi strivit de povara impozitelor. Vrem să circulăm liber cu mijloacele de transport la spitale, policlinici, tîrguri, prin oraşele şi satele republicii, la preţuri pe potriva buzunarului nostru. Vrem medicamente ieftine, în cantităţi suficienţe şi de calitate. Vrem ca toţi copiii noştri să nu îngheţe în şcoli, să aibă manuale, să facă studii serioase. Vrem ca mamele şi soţiile noastre să fie scutite de ruşinoasa şi umilitoarea alergare pe la cozile de la magazine. Vrem ca fiecare să fie stăpîn pe viitorul şi munca lui, ca efortul fiecăruia să fie răsplătit după merit.

Vrem siguranţa zilei de mîine, bunăstarea şi bucuria fiecăruia, pe care le poate oferi numai proprietatea privată. Vrem ordine, responsabilitate, disciplină, moralitate, lichidarea criminalităţii, corupţiei, care au cuprins practic toate structurile în lipsa unor acţiuni concrete şi energice.

Vrem să punem capăt haosului, dezmăţului economic, social, juridic şi moral prin adoptarea unor legi simple, clare şi respectate de toţi.

Avem nevoie de susţinerea Dumneavoastră!
Victoria Partidului Reformei la viitoarele alegeri va fi victoria Dumneavoastră!
Votaţi Partidul Reformei!

/Moldova Suverana, Nr. 22–24, 23.02.1994/