Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2001Concurenţi electorali

Iacob Mogoreanu

Iacob Mogoreanu

Inginer-electrician, vicemanager general al întreprinderii mixte moldo-elene “Terminal” S.A.

Program electoral

Rezultatele alegerilor

Rezultatele participării I. Mogoreanu la alegerile parlamentare din 25 februarie 2001: a întrunit 971 de voturi valabil exprimate (0.06%), ceea ce nu i-a permis să depăşească pragul electoral de 3%[]

Rezultatele concurentului după localităţi

Comparaţi cu un alt concurent

Date biografice

Iacob Mogoreanu s-a născut la 23 martie 1942 în satul Ruseni, judeţul Edineţ. De naţionalitate moldovean. Copilăria şi tinereţea şi le-a petrecut în regiunea Habarovsc, unde în 1949 a fost deportată întreaga familie. A absolvit şcoala tehnică a căilor ferate, a fost încadrat în serviciul militar, iar din 1965 permanent locuieşte în Moldova.

În 1970 a absolvit Institutul politehnic din Chişinău, specialitatea inginer electrician. A fost angajat în organizaţii de proiectare şi construcţie. Din 1977 a activat în Gosplan-ul MSSR, avansand de la specialist principal pană la Vice ministru în Ministerul de Economie.

Din serviciul de stat s-a retras în 1995, fiind eliberat prin Decret prezidenţial din funcţia de reprezentant permanent împuternicit al Republicii Moldova în CSI, din cauza publicaţiilor şi declaraţiilor în baza faptelor de corupţie din eşaloanele superioare de conducere a ţării.

De atunci şi pană în prezent este implicat în realizarea proiectului terminalului petrolier de la Giurgiuleşti în funcţia de vice manager general al întreprinderii mixte Moldo-Elene “Terminal” S.A.

Este căsătorit, are doi feciori. Şi-a construit o casă, material este asigurat.