Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2005DeclaraţiiPCRM

Comunicat de presă al Partidului Comuniştilor din Republica Moldova

|versiune pentru tipar| PCRM, 28 ianuarie 2005
Comisia electorală centrală a fost sesizată de PCRM în privinţa încălcărilor grave ale legislaţiei electorale de unii concurenţi electorali şi mijloacele de informare în masă

Pe parcursul ultimelor două săptămîni au fost înregistrate mai multe fapte de plasare ilegală a publicităţii electorale de către concurenţii electorali “BEMD” şi “PSDM”.

Respectivii concurenţi electorali plasează publicitatea electorală în ziarele “Săptămîna”, “Jurnal de Chişinău”, “Timpul de dimineaţă”, “Ziarul de gardă”, “Новое время” cu grave încălcări ale legislaţiei electorale fără indicarea “achitat din fondul electoral” al concurentului respectiv.

În special, Regulamentul CEC privind reflectarea campaniei electorale în mijloacele de informare în masă prevede că fiecare material al concurenţilor electorali publicat în presa scrisă va fi plasat la rubrica “Electorala 2005” şi va fi însoţit de o notă “achitat din fondul electoral” al concurentului respectiv.

PCRM atrage atenţia observatorilor locali şi internaţionali şi consideră că concurenţii electorali “BEMD” şi “PSDM” evită să-şi declare cheltuielile pentru campania electorală. Aceasta constituie de fapt o încălcare gravă a normelor democratice şi pereclitează desfăşurarea unui scrutin liber şi corect.

Centrul de presă PCRM