Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2005DeclaraţiiPSDM

Comuniştii nu permit desfăşurarea Reuniunii Social Democrate

|versiune pentru tipar| PSDM, 26 ianuarie 2005
Comuniştii au exercitat presiuni asupra conducerii Palatului Republicii, Palatului Naţional şi Teatrului de Operă şi Balet, pentru a nu permite desfăşurarea de către PSDM a Reuniunii Social Democrate.

La 10 ianuarie 2005 Partidul Social Democrat din Moldova s-a adresat cu o scrisoare oficială către directorul Palatului Republicii în care a solicitat rezervarea sălii Palatului, pentru petrecerea la data de 6 februarie 2005 a Reuniunii Social Democrate şi a primit refuz.

Scrisori cu aceeaşi cerere au fost adresate de către PSDM directorului Palatului Naţional şi directorului Teatrului de Operă şi Balet, care au tărăgănat răspunsul de la 10 ianuarie pînă la 25 ianuarie, ca mai apoi să refuze acordarea sălii.

PSDM a intenţionat invitarea la această reuniune a unui număr impunător de adepţi ai social democraţilor din ţară, precum şi a oaspeţilor din România, Rusia şi ţările Uniunii Europene, fapt care devine greu de realizat în condiţiile cînd arendarea unei săli corespunzătoare unei asemenea întruniri a fost refuzată. Dar, în pofida piedicilor puse de putere, Reuniunea Social Democrată va avea loc. PSDM a decis desfăşurarea acestui for în scuarul Teatrului de Operă şi Balet.

Este evident că decizia directorilor acestor instituţii a fost influenţată de către partidul de guvernămînt, care foloseşte toate mecanismele disponibile pentru a nu permite Partidului Social Democrat din Moldova să-şi desfăşoare activităţile de campanie electorală.

PSDM va sesiza Comisia Electorală Centrală şi structurile intenţionale despre această nouă dovadă a abuzurilor de putere a partidului comuniştilor.

Serviciul de presă al PSDM