Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2005DeclaraţiiPSDM

Poliţia din Călăraşi a agresat-o pe Elena Corjan, candidat electoral pe listele PSDM

|versiune pentru tipar| PSDM, 10 februarie 2005
În data de 9 februarie 2005 Poliţia din Călăraşi a reţinut-o pe Elena Corjan, candidat la funcţia de deputat din partea PSDM. În timp ce Elena încerca să facă agitaţie electorală în piaţa din centrul or. Călăraşi, doi poliţişti înarmaţi au somat-o să-i urmeze la Comisariatul orăşenesc de Poliţie din Călăraşi. Elena s-a prezentat ca fiind candidat la funcţia de deputat şi le-a cerut poliţiştilor să se legitimeze şi să explice motivele pentru care trebuie să se deplaseze la Comisariatul de Poliţie. În loc de răspuns, poliţiştii au ameninţat-o că “dacă nu mergi cu noi, te vom reţine pentru opunere de rezistenţă”.

Doar protestele energice a grupului de tineri social-democraţi care o însoţeau i-au determinat pe poliţişti să nu o reţină chiar în piaţa centrală din centrul Călăraşului. Pentru a evita altercaţiile cu Poliţia, Elena Corjan a acceptat să se deplaseze la sediul poliţiei din Călăraşi. Temându-se să nu fie supusă unor agresiuni din partea poliţiştilor, Elena a cerut să i se permită să fie însoţită de trei tineri social-democraţi. Iniţial poliţiştii au condus-o la sediul comisariatului orăşenesc de poliţie, unde a fost ţinută mai bine de o oră fără nici o explicaţie, după care a fost transportată la Comisariatul raional Călăraşi şi condusă la Comisarul Adjunct al raionului Călăraşi Victor Melega. Elena s-a legitimat ca fiind candidat la funcţia de deputat din partea PSDM, iar Vice Comisarul a ameninţat-o că “îi va întocmi proces verbal şi o va închide, dacă o mai prinde că face agitaţie în favoarea PSDM la el în oraş”. Abia după o tiradă de înjurături şi brutalităţi, Elena a fost eliberată.

Amintim că acesta nu este primul caz când reprezentanţii partidelor de opoziţie sunt agresaţi de către poliţie, utilizând metode inspirate de la regimul Lucaşenco. PSDM va sesiza Procuratura Generală şi misiunile străine acreditate în Republica Moldova în legătură cu aceste abuzuri şi intimidări.

Serviciul de presă al PSDM