Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2005DeclaraţiiPSDM

PRO TV Chişinău îşi încalcă propriile decizii

|versiune pentru tipar| PSDM, 18 februarie 2005
PSDM a sesizat astăzi 18.02.05 CEC referitor la încălcările Concepţiei privind reflectarea campaniei electorale, aprobată de Hotărârea Comisiei Electorale Centrale a Republicii Moldova nr. 608 de la 06.01.05

În temeiul punctului 3 al Concepţiei privind reflectarea alegerilor parlamentare de către instituţiile audiovizualului şi punctul 4 al Regulamentului Comisiei Electorale privind reflectarea campaniei electorale pentru alegerea Parlamentului în mijloacele de informare în masă din Republica Moldova, mijloacele publice de informare în masă vor difuza gratuit materiale referitoare la procesul electoral, pe principii de reflectare echitabilă, echilibrată şi imparţiale a alegrilor parlamentare.

Prin prezenta, ţinem să sesizăm asupra faptului de discriminare în reflectarea campaniei electorale de către postul de televiziune PRO TV Chişinău.

Partidul Social-Democrat din Moldova apelează din nou la Comisia Electorală Centrală, solicitând să ia atitudine fermă faţă de modul în care Compania PRO TV Chişinău, continuă să discrimineze concurenţii electorali, angajaţi în campania pentru alegerile parlamentare.

Compania PRO TV Chişinău a declarat Comisiei Electorale Centrale că nu se va implica în reflectarea evenimentelor companiei electorale. În pofida acestui fapt, pe data de 9 februarie 2005 acest post TV a reflectat conferinţa de presă a Preşedintelui Partidului Comunist din Moldova — Vladimir Voronin.

De asemeni, pe data de 17 februarie 2005, tot acest post de televiziune a făcut public sondajul Institutului de Politici Publice (IPP) privind ratingul concurenţilor electorali, care este tendenţios şi nu reflectă situaţia reală la moment.

În contextul celor expuse solicităm, implicarea promtă şi nemijlocită a CEC în înlăturarea discriminării concurenţilor electorali, în comparaţie cu PCRM, înlăturarea cenzurii instaurate la posturile de televiziune naţională şi asigurarea respectării de către toate instituţiile audiovizualului a principiilor stipulate în Concepţia privind reflectarea alegerilor parlamentare de către instituţiile audiovizualului.

Centrul de presă al PSDM