Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2009DeclaraţiiMAE

MAE continuă Marşurile împotriva Corupţiei

|versiune pentru tipar| MAE, 18 martie 2009

Mişcarea social-politică Acţiunea Europeană a demarat “Marşurile împotriva corupţiei”. Acţiunile sunt programate să aibă loc în 12 oraşe din Republica Moldova, pe parcursul a trei săptămâni, timp în care echipa MAE va promova programul electoral al partidului, sub sloganul: “Moldova fără corupţie”.

Prima destinaţie: Nisporeni

Primul marş de acest fel a avut loc în oraşul Nisporeni, unde au participat sute de tineri şi adulţi deopotrivă, alături de candidaţi pe lista MAE, veniţi din Chişinău şi din localităţile învecinate. Marşul s-a încheiat cu o întîlnire a liderilor Mişcării — Anatol Petrencu, Vitalia Pavlicenco, Alexandra Can — cu alegatorii, în cadrul căreia s-a discutat despre priorităţile în combaterea corupţiei generalizate din Republica Moldova. Aceştia au prezentat măsurile regăsite în Pactul Naţional împotriva Corupţiei, document asumat de MAE şi susţinut de alte partide din Republica Moldova şi de reprezentanţi ai organizaţiilor neguvernamentale.

Concert, mare concert

Acţiunea MAE s-a încheiat cu un concert extraordinar oferit de MAE, în Piaţa Centrală din Ungheni, locuitorilor din raion. Pe scenă au urcat London, Maria Sarabaş şi două trupe din România, Class şi Simplu. Iar din difuzoare a răsunat Imnul Mişcării social-politice Acţiunea Europeană, cîntat de formaţia Fără Zahăr. Cu voie bună şi mult entuziasm, echipa MAE a repetat evenimentul a doua zi, duminică, într-un marş la Cantemir şi cu un concert la Cahul.

Liderul partidelor în lupta împotriva corupţiei

În prezent, conform sondajelor de opinie reale, Mişcarea social-politică Acţiunea Europeană este cotată cu 10 la sută din voturile alegătorilor şi se constată un trend pozitiv. Unul dintre factorii care au determinat această încredere a oamenilor în partidul condus de Anatol Petrencu, Vitalia Pavlicenco şi Alexandra Can este programul electoral al MAE care prevede, pentru prima oară în Republica Moldova, un plan concret, cu aplicare imediată dupa alegerile din 5 aprilie, privind combaterea corupţiei care a sărăcit şi a izolat statul. Măsurile MAE nu numai că au fost susţinute de societatea civilă, dar şi alte partide din Republica Moldova s-au declarat de acord să urmeze Mişcarea social-politică Acţiunea Europeană în aplicarea acestora. Dintre ele, menţionăm: creşterea pedepselor pentru Marea Corupţie, astfel încît cei care vor să fure din bunul statului să se gîndească de două ori înainte de a o face; anchetarea privatizărilor frauduloase; confiscarea averilor dobîndite ilegal de către actualii demnitari.

Serviciul de presă al MAE