Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2009DeclaraţiiPL

Partidul Liberal refuză să participe la dezbaterile electorale de la EuTv

|versiune pentru tipar| PL, 18 martie 2009

Partidul Liberal anunţă opinia publică din Republica Moldova că refuză să participe la dezbaterile electorale organizate de postul EuTv. Considerăm că politica editorială a acestui post de televiziune contravine normelor morale şi deontologiei jurnalistice, deoarece se axează pe manipularea şi dezinformarea opiniei publice.

Prin reprezentantul său Ion Cebanu, Partidul Liberal a participat la o singură dezbatere electorală la acest post de televiziune pentru a informa din prima sursă telespectatorii despre motivele care au stat la baza acestei decizii.

Cazurile prezentate de EuTv, în care mai mulţi candidaţi PL la funcţia de deputat în Parlament au fost calomniaţi fără nici un temei şi învinuiţi de faptul că ar avea antecedente penale, fără a prezenta probe juridice şi punctul de vedere al PL sunt doar un exemplu când acest post de televiziune a încearcat să dezinformeze opinia publică. În cadrul dezbaterilor din 17 martie de la EuTV, Ion Cebanu a prezentat hotărârile instanţelor de judecată care confirmă nevinovăţia persoanelor denigrate de acest post de televiziune.

Departamentul de Comunicare al PL