Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2010DeclaraţiiMAE

Protest împotriva ştirilor false difuzate de NIT

|versiune pentru tipar| MAE, 18 noiembrie 2010

Un grup de tineri, membri ai Partidului Mişcarea Acţiunea Europeană, au protestat astăzi, 18 noiembrie 2010, în faţa sediului NIT, faţă de ştirile false difuzate de această televiziune. Tinerii au avut afişe la ei pe care scria “NIT iarăşi ai înnebunit”, “PCRM — jos mâinile de pe MAE”, “ComuN ITule fii conştient, MAE va fi în parlament”.

“Prin acest protest, am dorit să tragem un semnal de alarmă asupra modului în care televiziunea NIT înţelege să informeze oamenii. Ştirile false despre MAE, difuzate de NIT, nu ne puteau lăsa indiferenţi. Noi înţelegem că NIT susţine PCRM şi e problema lor asta, dar nu este corect să atace un alt partid cu calomnii şi minciuni”, a declarat preşedintele tineretului MAE, Andrei Păvăloi.

Menţionăm că în cadrul jurnalului de ştiri din 17 noiembrie, postul de televiziune NIT a propagat informaţia falsă şi neverificată privind retragerea MAE din cursa electorală, în favoarea unei alte formaţiuni.

Preşedintele MAE, Veaceslav Untilă, a anunţat într-o conferinţă de presă că partidul va ataca în instanţă postul de televiziune NIT, pentru prejudicii de imagine aduse formaţiunii şi a trimis o adresare Consiliului Coordonator al Audiovizualului în care solicită întreruperea activităţii NIT, cel puţin pe perioada campaniei electorale.

Serviciul de Presă al MAE