Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2010DeclaraţiiPCRM

Comunicat de presă al Partidului Comuniştilor din Republica Moldova

|versiune pentru tipar| PCRM, 24 noiembrie 2010

Partidul Comuniştilor din Republica Moldova a condamnat anterior campania denigratoare lansată împotriva sa de către asociaţiile obşteşti care au lansat aşa zisa Iniţiativă Civică pentru un Parlament Curat, pentru motivul că acest proiect are un scop bine determinat — discreditarea cu orice preţ a celui mai puternic partid din Moldova, şi anume Partidul Comuniştilor din Republica Moldova, or este evidentă conotaţia pur electorală a acestui proiect, atunci cînd înainte de alegeri începe distribuirea pe întreg teritoriul ţării a 200 de mii de broşuri prin care se aduc grave învinuiri, în mare parte, doar candidaţilor PCRM, învinuiri care nu sînt confirmate nici printr-o probă, nici printr-o hotărîre definitivă a instanţei de judecată, încălcîndu-se astfel cel mai important principiu al unui stat de drept — prezumpţia nevinovăţiei.

În acest sens, PCRM s-a adresat cu o cerere de chemare în judecată privind apărarea onoarei, demnităţii, reputaţiei profesionale către cele 7 organizaţii care stau în spatele proiectului Iniţiativa Civică pentru un Parlament Curat.

Astfel, în cadrul acestui dosar judiciar, prin Încheierea nr. 2–4552/10 din 24 noiembrie 2010 Judecătoria Centru, mun. Chişinău a dispus asigurarea acţiunii prin aplicarea interdicţiei de a difuza buletinul “Cunoaşte-ţi candidatul!” şi prin aplicarea sechestrului pe tirajul existent al acestuia.

Prin urmare, difuzarea buletinului “Cunoaşte-ţi candidatul!” este interzisă din momentul pronunţării încheierii.

Sursa: www.pcrm.md