Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2010DeclaraţiiPLDM

Comunicat de presă al Partidului Liberal Democrat din Moldova

|versiune pentru tipar| PLDM, 22 octombrie 2010

Informaţia difuzată de serviciul de presă al PCRM, precum că agresarea fizică a cetăţeanului Anton Cotici de către paza de corp a lui Voronin a fost o “acţiune provocatoare pregătită minuţios şi realizată cel mai probabil la solicitarea PLDM” este total aberantă şi demonstrează caracterul minciunos şi agresiv al campaniei electorale a PCRM.

Partidul Liberal Democrat din Moldova califică această reacţie inadecvată a PCRM drept o încercare stângace a comuniştilor de a se eschiva de la responsabilitatea pentru acest grav incident.

Afirmaţiile iniţiale ale reprezentanţilor PCRM precum că “locuitorul oraşului Ungheni a fost doar izolat şi nu agresat” nu corespund adevărului. Dovadă este şi expertiza medicală, care confirmă faptul că cetăţeanul Cotici a suferit o entorsă la genunchiul drept, fiindu-i acordat ajutorul medical de urgenţă.

Cinismul cu care PCRM îşi declară “îngrijorarea şi indignarea în legătură cu metodele murdare de organizare a campaniei electorale” este de-a dreptul şocant şi demonstrează elocvent că armele cu care au pornit comuniştii în campania electorală sunt: intimidarea, răzbunarea şi agresiunea. Acest caz dovedeşte o dată în plus că dialogul civilizat şi lupta ideilor sunt noţiuni străine PCRM.

Partidul Lliberal Democrat din Moldova îşi reafirmă angajamentul de a promova o campanie curată, neagresivă şi axată pe obiectivul de a scoate ţara din sărăcie.

În acelaşi timp, PLDM solicită organelor de drept investigarea operativă a cazului pentru tragerea la răspundere a celor vinovaţi.

Serviciul de presă al PLDM