Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2010DeclaraţiiPLDM

Noi probe şi dovezi ale minciunii comuniste

|versiune pentru tipar| PLDM, 14 noiembrie 2010 | 

Partidul Comuniştilor continuă să insiste pe minciună în actuala campanie electorală. Una dintre cele mai mari dezinfomrări a opiniei publice, tirajată şi prin intermediul presei aservite, este aşa-zisa “susţinere” acordată comuniştilor de zeci de localităţi din republică.

În cadrul unei conferinţe de presă, vicepreşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Iulian Fruntaşu, a declarat că, deşi liberal democraţii şi-au construit campania electorală pe dezideratul luptei cu sărăcia şi nu pe polemici sterile cu oponenţii, minciunile comuniştilor otrăvesc într-atât spaţiul informaţional încât nu pot fi trecute cu vederea.

Susţinerea masivă din partea localităţilor cu care speculează comuniştii este o minciună crasă probată de adresările zilnice care parvin la sediul Partidului Liberal Democrat din Moldova, prin fax şi prin poştă, a menţionat Fruntaşu. “Până în prezent, cetăţenii a peste o sută de localităţi, prezentaţi de PCRM ca fiind susţinători lor, au adresat partidului nostru demersuri în care îşi exprimă indignarea faţă de metodele de propagandă electorală utilizate de comunişti. Aceste demersuri sunt semnate de mii de persoane”, a spus vicepreşedintele PLDM, care a dat citire câtorva adresări.

“Ne exprimăm protestul în legătură cu declaraţiile calomnioase ale reprezentanţilor PCRM privind susţinerea totală în alegerile din 28 noiembrie din partea locuitorilor satului nostru. Cerem retragerea din sursele mass-media a acestei declaraţii”, se spune în adresarea locuitorilor satului Elizaveta, mun. Bălţi.

“Am aflat cu indignare că şi comuna noastră, veche vatră strămoşească, este inclusă de ortacii lui Voronin în lista susţinătorilor. Cerem să fie ştearsă această insultă de pe obrazul nostru şi declarăm în deplină cunoştinţă de cauză că suntem împotriva comuniştilor!”, se menţionează în adresarea locuitorilor comunei Vărzăreşti, raionul Nisporeni.

Mulţi dintre semnatarii demersurilor sunt hotărâţi să conteste în instanţă informaţiile calomnioase difuzate şi s-au adresat formaţiunii noastre după asistenţă juridică. Până acum au fost perfectate 15 asemenea cereri, dar numărul lor va creşte considerabil, dată fiind poziţia fermă a PLDM de a demasca minciuna comunistă.

“PLDM a fost şi va continua să fie avocatul tuturor cetăţenilor, inclusiv al celor afectaţi de manipulările şi dezinformările comuniste şi face apel către toţi oamenii de bună credinţă să semnaleze abuzurile PCRM”, a mai declarat Iulian Fruntaşu. El a specificat că toate aceste cazuri vor fi făcute publice, iar PLDM va acorda ajutorul necesar, inclusiv juridic, pentru a restabili bunul nume al cetăţenilor şi localităţilor, care aleg adevărul.

Serviciul de presă al PLDM