Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2010DeclaraţiiPLDM

Scrisoare deschisă către Vladimir Voronin, preşedintele Partidului Comuniştilor din Republica Moldova

|versiune pentru tipar| PLDM, 17 noiembrie 2010

Domnule preşedinte Vladimir Voronin,

Revin cu solicitarea ca pe data de 26 noiembrie 2010 să participaţi, împreună cu mine, la o dezbatere publică în care să le prezentăm cetăţenilor viziunea pe care o avem pentru viitorul Republicii Moldova, dar şi ce a făcut fiecare dintre noi la conducerea ţării: dumneavoastră timp de 8 ani, iar eu timp de un an.

Vă mărturisesc că am fost surprins de faptul că aţi refuzat invitaţia de a participa într-o dezbatere cu mine. Vă ştiam un om curajos şi mă aşteptam ca măcar răspunsul să vină din partea dumneavoastră, nu din partea unor oameni din eşaloanele inferioare ale partidului pe care îl conduceţi.

Pe de altă parte, înţeleg foarte bine că vă este greu să ieşiţi în faţa oamenilor şi să le explicaţi de ce Moldova a ajuns cea mai săracă ţară din Europa pe durata mandatului dumneavoastră, dar sunt sigur că cei care au pregătit acţiunile manipulatoare ale PCRM din această campanie electorală vor găsi şi de această dată o soluţie ca să vă salveze.

Deoarece este în interesul societăţii să avem această dezbatere, vă fac o ofertă nouă şi generoasă. Vă voi pune la dispoziţie, cu trei zile înainte ca dezbaterea să aibă loc, întrebările pe care vreau să vi le adresez, astfel încât colegii dumneavoastră să aibă timp să vă pregătească răspunsurile. Sper că în acest fel vă va fi rnai uşor să acceptaţi invitaţia mea.

Având în vedere că o astfel de dezbatere necesită o anumită pregătire, precum şi faptul că trebuie să ne punem de acord asupra unui moderator, vă rog să-mi transmiteţi răspunsul dumneavoastră până ia data de 22 noiembrie 2010.

În speranţa că acum invitaţia mea va fi mai atractivă pentru dumneavoastră, aştept cu interes un răspuns.

Cele mai bune gânduri,

Vlad FILAT
Preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova