Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2010DeclaraţiiPLDM

Incident regretabil în timpul unui spectacol organizat de PLDM

|versiune pentru tipar| PLDM, 22 noiembrie 2010

Pe data de 21 noiembrie, în satul Costeşti, raionul Ialoveni, Partidul Liberal Democrat din Moldova a organizat un concert de hramul satului pentru cetăţenii din localitate. Din păcate, evenimentul a fost umbrit de o serie de acţiuni provocatoare din partea unor localnici. Prima acţiune de acest gen a constituit-o refuzul autorităţilor locale de a autoriza manifestaţia respectivă pe motiv că locul solicitat pentru organizarea concertului a fost rezervat din timp altui concurent electoral.

În această situaţie, reprezentanţii PLDM, responsabili de organizarea evenimentului, au identificat o altă locaţie pentru concert, pe teritoriul unei firme private. Dar nici aici acţiunile provocatoare nu au încetat. În toiul concertului, susţinut de celebra interpretă de muzică populară, Irina Loghin, şi-a făcut apariţia un grup de persoane cu un comportament turbulent, care au încercat să zădărnicească desfăşurarea spectacolului. În cele din urmă, a fost nevoie de intervenţia unei firme de pază pentru a asigura protecţia Irinei Loghin, care a fost la un pas de a fi lovită cu pietre. Este un caz evident de huliganism faţă de care, sperăm, că organele de drept vor aplica sancţiunile de rigoare.

Partidul Liberal Democrat din Moldova îşi exprimă regretul şi indignarea faţă de acest incident neconform cu spiritul unei competiţii electorale corecte.

Partidul Liberal Democrat din Moldova face apel şi pe această cale către toţi concurenţii electorali să-şi cheme la ordine adepţii şi simpatizanţii şi să se abţină de la acţiuni provocatoare ce nu au nimic în comun cu o competiţie de idei şi programe politice.

Partidul Liberal Democrat din Moldova cere organelor administraţiei publice locale să asigure tuturor concurenţilor electorali condiţiile prevăzute de legislaţie pentru desfăşurarea nestingherită a agitaţiei electorale. Considerăm că într-o societate civilizată există destul loc de manifestare publică pentru toţi concurenţii electorali.

Serviciul de presă al PLDM