Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2010DeclaraţiiPNL

PNL îi compătimeşte pe rataţii politicii moldoveneşti

|versiune pentru tipar| PNL, 9 noiembrie 2010

Pe 9 noiembrie 2010 s-au împlinit 21 de ani de la căderea Zidului Berlinului şi începutul reunificării celor două Germanii. PNL este convins că ceea ce, în istorie a fost separat cu forţa, se va reunifica, iar ceea ce a fost unit cu forţa, se va resepara.

Partidul Naţional Liberal a adoptat, pe 17 aprilie 2010, în şedinţa Delegaţiei Politice Naţionale, Mesajul politic şi electoral al Unirii cu România. PNL l-a promovat ferm în cadrul Referendumului privind alegerea prin vot direct a şefului statului. PNL promovează acest Mesaj în campania electorală pentru alegeri parlamentare anticipate şi constată că, datorită curajului său, a reuşit să-şi amplifice şi să-şi consolideze structurile printr-un număr tot mai mare de adepţi şi simpatizanţi ce îşi doresc unificarea celor două state româneşti.

Unioniştii vin sub drapelul PNL, care are fermitatea să spună că demagogia proeuropeană, promovată în egală măsură de comunişti şi de democraţi, nu va conduce spre reformarea societăţii, iar anul de guvernare postcomunistă a demonstrat că nici partea liberală a clasei politice nu a avut voinţa necesară să înceapă demolarea sistemului construit de comunişti. Nu au fost condamnate crimele comunismului, nu au fost pedepsiţi vinovaţii de maltratarea tinerilor în legătură cu evenimentele de la 7 şi 8 aprilie, nu au fost retrase trupele ruseşti de pe teritoriul R.Moldova, ce a rămas în zona influenţei ruse.

Nealegerea instituţiilor principale ale statului, dupa două scrutine, dezamăgirea provocată populaţiei de prestaţia duplicitară a Alianţei pentru Integrare Europeană, rezultatele referendumului, ce a demonstrat apatia provocată de democraţi, a creat nelinişti în rîndul AIE şi al sateliţilor acesteia, de aceea, neavînd mesaj şi poziţie fermă anticomunistă, unii concurenţi electorali şi-au îndreptat loviturile spre PNL.

Aceasta se explică prin faptul că PNL are un mesaj distinct, de Unire cu România, în raport cu mesajele spălăcite şi necredibile ale guvernanţilor, ale Opoziţiei comuniste şi ale unor formaţiuni marginale total derutate, pentru că nu au locomotivă, slogan, nu au, în general, ofertă electorală înţeleasă.

PNL, care nu a atacat componentele AIE, alte partide democratice, se pomeneşte atacat de către autorii unor sondaje cumpărate de unele formaţiuni disperate şi de către comunişti.

PNL a cîştigat dreptul de a vorbi de Unirea cu România în instanţele de judecată naţionale, care au emis hotărîri în baza legislaţiei CEDO pe dosarul contra CEC şi PCRM, ce au interzis spotul electoral unionist al formaţiunii. Este un precedent juridic în Republica Moldova, unde comuniştii au încercat mereu să manipuleze oamenii cu noţiunile statalitate, suveranitate, independenţă, integritate, neutralitate, moldovenism — care sunt produse ale politicilor bolşevice şi comuniste, ce nu i-au făcut fericiţi pe moldovenii de orice naţionalitate.

Politicienii rataţi, gen Untilă şi Stepaniuc, ar trebui să îşi mai schimbe profesiunile şi să îşi analizeze activitatea dăunătoare, pentru a nu prejudicia, în continuare, politica moldovenească, lăsînd lucrurile să se deruleze firesc în cel de-al doilea stat românesc, fără implicarea lor.

PNL este conştient că oponenţii săi electorali sunt capabili să pună la cale şi alte acte de ticăloşie contra formaţiunii noastre, doar că aceste acţiuni nu vor face decît să crească sprijinul pentru PNL şi să adune cît mai mulţi români adevăraţi în jurul Partidului Naţional Liberal. Noi le dorim, şi în aceasta, succes oponenţilor electorali, deranjaţi de Mesajul unionist al PNL.

Sursa: www.pnl.md