Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2010DeclaraţiiPpNŢ

Clar până la greţuri!

|versiune pentru tipar| PpNŢ, 22 noiembrie 2010

Totul a devenit clar: mafiotul nr.1 al Moldovei este în vârful listei Partidului Democrat!

Vineri seara târziu, pe la ora 22:00, aşa cum procedează bandiţii, când nu mai este nimeni să dea ştirea, Plahotniuc şi-a chemat vasalii să-l oficializeze pe propria lui listă al propriului lui partid. Astfel, mafiotul a făcut-o în ultima zi permisă a campaniei, ca să rămână cât mai puţini alegători care ar observa acest “truc”, pentru că nu există cetăţean să afle despre acest “eveniment” şi să voteze PD după asta. Mulţi scriu în chat-uri: dacă vine Plahotniuc, regimul lui Voronin ne va părea culmea democraţiei şi libertăţilor civile!

Acum toţi au înţeles: tot ce a spus Mocanu este adevărat — mafia conduce cu ţara noastră, iar acum vrea să vină şi în Parlament. Pe cine scăpăm la putere? Pe patru ani din viaţa noastră! Mai rămâne oare ceva după asta? Mai rămâne Moldova sau cetăţenii acesteia, ce se mai alege atunci din viaţa noastră?

Două cuvinte de AIE. Noi, partea democrată a societăţii, am ajuns să ne apărăm trădătorii, care nu numai că au preferat a se face că plouă şi să se eschiveze de la orice luptă cu mafia, dar, ce este extrem de grav, au dat şi semne clare de complicitate cu Plahotniuc şi mafia lui. Există un singur adevăr, crud şi nemilos, dar unul singur: acum lupta se dă între mafie şi popor, între mafie şi viitorul copiilor dumneavoastră, între mafie şi antimafie, şi dacă Plahotniuc vrea să vină şi în Parlament, atunci să trimitem în Parlament şi echipa antimafie în frunte cu Mocanu, că alţii am văzut deja cum numai se fac că luptă mafia!

Parcă toţi ştiau totul şi înainte de Mocanu. Parcă totul se discuta pe la bucătării pe acasă şi pe coridoare la serviciu, însă a spus numai Mocanu, a luptat numai Mocanu, a riscat numai Mocanu, a avut curajul numai Mocanu. Gândiţi-vă bine pe cine trimitem în Parlament. Gândiţi-vă bine la feţele politicienilor, pe care intenţionaţi să-i votaţi, mai ales la cei care v-au făcut promisiuni şi au uitat de ele imediat ce au intrat în Parlament, mai ales la cei care au guvernat ultimul an, pe parcursul căruia mafia şi-a extins controlul pe tot ce mişcă în ţara noastră. Ei să vă apere de mafie? Ghimpu, între dansuri pe la discoteci şi cluburi de noapte, între împrăştiere de ordine şi medalii? Filat, pentru care lupta cu mafia începe sa devină “mai serioasă” numai în campanie, pentru că până atunci este doar o “reglare de conturi”? Oare chiar credeţi că pe parcursul ultimului an Ghimpu şi Filat au ştiut mai puţine decât Mocanu? Şi atunci de ce nu au întreprins nimic, având toate, dar chiar toate autorizaţiile şi instrumentele acestui stat? Noi ştiam că Plahotniuc a condus Partidul Democrat, cumpărat de la Diacov, însă de fapt Plahotniuc a condus Alianţa şi, cât de trist nu ar fi să recunoaştem, o conduce în continuare.

Sărmanii membri de rând ai PD. Dintâi ei află într-o bună zi că nu mai au partid, că este vândut, că sunt vânduţi. Apoi văd lista din Nobil Club în primii zece, pentru care trebuie să alerge prin ţară şi să agite lumea. Şi în final, mafiotul nr.1 al Moldovei se dovedeşte a fi “boss”-ul lor, iar ei — vasalii lui. Cred că în această campanie membrii PD nu vor vota pentru propriul partid (de fapt, Nobil Club redenumit în PD), pentru că au demnitate elementară, pentru că încă sunt oameni.

Se vorbeşte că Plahotniuc este patologic obsedat să devină Prim-ministru. Pentru asta Plahotniuc a luptat şi vreo câţiva ani în urmă, când săpându-l activ pe Tarlev spera să fie nominalizat la acest post, pentru a pune o dată şi o dată “capac” pe această ţară. Nu ne interesează soarta lui Lupu, nu cred el să fie atât de prost ca să nu înţeleagă că de vinerea trecută Plahotniuc nu mai are nevoie de compania lui “elitistă”. Ne deranjează mai mult “coloana a 4-a” a lui Plahotniuc în alte partide. Ne referim aici la Tănase şi gruparea din PLDM, la Dodon şi Muntean din PCRM, la un grup din PL, deşi cu aceştea Plahotniuc niciodată nu a avut probleme pentru că “dai-dai-zakuriti” nici acum nu înţelege pentru “cine” lucrează într-adevăr. Amintiţi-vă numai de numirea lui Drăguţanu Guvernator al Băncii Naţionale, persoana, care nu lipseşte din nicio poză şi nicio festivitate recentă a lui Plahotniuc şi care i-a facilitat transferuri de zeci de milioane de euro de scoatere a capitalului înafara ţării în ultimele 2 luni.

Adevărul inevitabil va ieşi la suprafaţă, tot până la ultimul cuvânt, marea întrebare însă este “până sau după data de 28”, pentru că după campanie va fi fatal de târziu, pentru noi toţi, cei care încă au mai rămas în Moldova.

Sursa: antimafie.jurnal.md