Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriReferendum2010DeclaraţiiAMN

Serafim Urecheanu: “Rezultatele referendumului de duminică este un eşec al clasei politice din R. Moldova”

|versiune pentru tipar| AMN, 7 septembrie 2010

Liderul AMN consideră că în cadrul campaniei pentru referendum s-au comis nişte greşeli pe care componentele AIE nu ar mai trebui să le repete. “Eu am insistat la crearea unui staff comun. Primul care nu a acceptat a fost Filat, ceilalţi au tăcut şi am ajuns unde am ajuns. Pe urmă, de zeci de ori am propus să venim cu un candidat unic la funcţia de preşedinte al ţării, aşa cum am pornit. Cu părere de rău, s-au autoproclamat şi alţi candidaţi. Trei — am propus să venim la alegerile anticipate cu o listă unică. Şi de această dată am fost ignorat. Dar cea mai mare greşeală a fost că unele partide din AIE au făcut agitaţie nu pentru referendum ci agitaţie pentru viitoarele alegeri prezidenţiale. Încă mânzul e în iapă, iar noi cumpărăm căpăstru”, a comentat Urecheanu eşecul referendumului.

Liderul AMN optează pentru găsirea unei soluţii în parlament. “Dacă vom merge la alegeri anticipate va avea de suferit întreaga societate moldovenească şi ar fi o trădare a poporului, care ne-a adus în acest parlament. De aceea eu sunt pentru căutarea şi găsirea altor soluţii”, afirmă Serafim Urecheanu. Preşedintele AMN mai argumentează opţiunea să prin faptul că “pericolul de revenire a comuniştilor nu este depăşit”.

“Noi trebuie să depăşim această situaţie, să depăşim orgoliul personal şi de grup şi să ne aducem aminte de acele obligaţiuni pe care ni le-am asumat faţă de cetăţeni; să nu dramatizăm situaţia şi să consolidăm Alianţa şi societatea”, conchide Urechean.

Sursa: www.amn.md