Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriReferendum2010DeclaraţiiMAE

Veaceslav Untilă şi echipa MAE au pornit în Caravana Poporului

|versiune pentru tipar| MAE, 16 august 2010

Partidul Mişcarea Acţiunea Europeană a pornit în Caravana Poporului, pentru a face cunoscută cetăţenilor din toate raioanele Republicii Moldova importanţa alegerii viitorului preşedinte prin vot direct. “Votăm pentru un preşedinte al poporului!” este mesajul pe care îl transmite echipa MAE, în frunte cu preşedintele partidului, deputatul Veaceslav Untilă.

Prima oprire a Caravanei Poporului a fost în Străşeni, sâmbătă, 14 august. De la primele ore ale dimineţii, cei peste 60 de tineri de la MAE i-au întâmpinat pe localnicii aflaţi în centrul oraşului, la pieţe sau pe străzile principale. Alături de echipa sa, preşedintele MAE, Veaceslav Untilă, a explicat oamenilor de ce este important să meargă la referendum pe 5 septembrie şi să voteze “pentru” un preşedinte al tuturor cetăţenilor. “Un preşedinte ales direct de către popor este obligat să respecte interesele celor care l-au votat, deci — pe ale poporului! Acest sistem de alegere a preşedintelui, care este răspândit în întreaga Europă, ne va feri de crize politice şi constituţionale pe viitor”, a spus liderul MAE.

La rândul lor, localnicii i-au transmis deputatului cum se vede politica din oraşul lor: “Domnule Untilă, noi vă susţinem şi sperăm că şi alţi lideri politici vor veni în teritoriu. Aici, lumea nu este atât de informată, dar un lucru ştim: anume că s-au schimbat multe de când voi, partidele democratice, sunteţi la putere. Nu mai vrem comuniştii înapoi”.

Caravana Poporului s-a oprit duminică, 15 august, şi la Briceni, unde Veaceslav Untilă a participat la constituirea filialei MAE din raion. “Noi toţi trebuie să ne mobilizăm şi să facem încă un pas înainte, pentru reforma Republicii Moldova. De aceea trebuie să participăm în număr cât mai mare la referendum, să votăm pentru un preşedinte al poporului! Noi trebuie să fim uniţi şi să înfăptuim schimbările în bine”, le-a spus Veaceslav Untilă localnicilor de la Briceni.

Caravana Poporului va ajunge în principalele oraşe din ţară până la 5 septembrie, când are loc referendumul privind modalitatea de alegere a viitorului şef de stat.

Serviciul de presă al MAE