Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriReferendum2010DeclaraţiiMAE

Caravana Poporului a ajuns la Soroca, Cahul şi Criuleni

|versiune pentru tipar| MAE, 23 august 2010

Caravana Poporului, organizată de Partidul Mişcarea Acţiunea Europeană, a ajuns la sfârşitul săptămânii trecute în Soroca, Cahul şi Criuleni. Membrii caravanei, în frunte cu preşedintele MAE, deputatul Veaceslav Untilă, s-au întâlnit cu cetăţenii pentru a le explica importanţa alegerii viitorului preşedinte prin vot direct. “Votăm pentru un preşedinte al poporului!” este mesajul pe care îl transmite echipa MAE.

Veaceslav Untilă consideră că referendumul din 5 septembrie este un examen pentru societatea moldovenească. “Este un examen pentru noi toţi şi nu îl putem trece decât împreună. Un preşedinte ales direct de către popor este obligat să respecte interesele celor care l-au votat, deci — pe ale poporului! Preşedintele trebuie să reprezinte poporul, nu un partid politic”, le-a explicat liderul MAE cetăţenilor cu care s-a întâlnit.

“Pe 5 septembrie trebuie să ieşim la referendum pentru că e unica soluţie să ieşim din criza asta politică. Trebuie să urnim odată carul din loc”, i-a spus un cetăţean din Soroca preşedintelui MAE.

“Trebuie să participăm în număr cât mai mare la referendum, să votăm pentru un preşedinte al poporului! Noi trebuie să fim uniţi şi să înfăptuim schimbările în bine. Puterea schimbării e în mâinile oamenilor, ale fiecărui cetăţean”, a declarat Veaceslav Untilă.

Caravana Poporului va ajunge în principalele oraşe din ţară până la 5 septembrie, când are loc referendumul privind modalitatea de alegere a viitorului şef de stat.

Serviciul de presă al MAE