Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriReferendum2010DeclaraţiiMAE

Peste 30 de mii de cetăţeni i-au scris viitorului preşedinte al Republicii Moldova

|versiune pentru tipar| MAE, 2 septembrie 2010

Peste 30 de mii de cetăţeni, din toate raioanele, i-au scris viitorului preşedinte al Republicii Moldova în cadrul campaniei Partidului Mişcarea Acţiunea Europeană. Campania “Scrie-i preşedintelui poporului!” a făcut parte din campania mai amplă pe care MAE a dus-o înaintea referendumului din 5 septembrie. Pentru aceasta, MAE a instalat în toate raioanele corturi, unde cetăţenii au avut ocazia să îi scrie direct viitorului preşedinte al R. Moldova.

“Noi vom duce toate mesajele la viitorul preşedinte al RM, indiferent cine va fi acesta, după vitoarele alegeri prezidenţiale. Suntem convinşi că referendumul va fi validat şi majoritatea populaţiei o să opteze pentru alegerea preşedintelui prin vot direct”, a declarat preşedintele MAE, deputatul Veaceslav Untilă, cu ocazia încheierii campaniei.

“Multe au fost partidele care s-au înscris la CEC să poate face agitaţie înainte de referendum, dar puţini au fost oamenii politici care chiar au făcut-o. MAE a făcut campanie deşi aceasta nu aduce voturi. Probabil că din acest motiv nu s-au înghesuit partidele să facă agitaţie electorală. Noi am pus însă, cum am mai făcut-o, interesele cetăţenilor înainte de cele de partid. Şi noi considerăm că este în interesul cetăţenilor să-şi aleagă singuri preşedintele”, a mai spus Veaceslva Untilă.

Veaceslav Untilă a prezentat într-o conferinţă de presă o parte dintre mesajele primite de la cetăţeni, acestea urmând a fi strânse din toate raioanele şi centralizate până la finalul săptămânii.

Serviciul de Presă al MAE