Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriReferendum2010DeclaraţiiMAE

Declaraţie de presă a Partidului Mişcarea Acţiunea Europeană

|versiune pentru tipar| MAE, 6 septembrie 2010

Partidul Mişcarea Acţiunea Europeană mulţumeşte tuturor cetăţenilor care au ieşit la vot şi îi asigură că implicarea lor nu a fost în van. Votul lor covârşitor PENTRU alegerea Preşedintelui de către popor ne arată că cel mai activ segment al populaţiei, din punct de vedere al implicării politice, ne este alături. Împreună cu cei acum nehotărâţi şi cu cei care au transmis că nu le oferim încă un proiect suficient de închegat, vom câştiga alegerile parlamentare viitoare.

MAE a militat permanent pentru unitate şi, în lipsa unui răspuns favorabil, a ales să se implice cu toate eforturile şi resursele de care dispune. În acest moment, cea mai mare greşeală ar fi să condamnăm populaţia pentru prezenţa scăzută la referendum! Fiecare politician, fiecare partid, se fac responsabili într-o măsură mai mare sau mai mică pentru acest absenteism. MAE condamnă politica iresponsabilă a PCRM, partid pentru care orice tip de vot democrat reprezintă o insultă la adresa mentalităţii sale totalitare, abuzive şi agresive.

MAE a ales această cale la ultimele alegeri, când a preferat să nu intre într-o competiţie electorală pentru a sprijini un proiect de desovietizare a ţării, făcând astfel dovada că pune interesele cetăţenilor mai presus de cele politice proprii. De aceea, MAE poate fi liantul coagulării unui proiect care să conducă la obţinerea a cel putin 60 la sută din opţiunile electoratului, la următoarele alegeri. MAE a făcut o campanie activă la acest referendum şi va continua să lupte pentru idealurile tinerei generaţii şi a tuturor celor care îşi doresc o guvernare pentru viitorul copiilor noştri — şi nu una care să ne întoarcă la trecutul roşu.

A venit momentul ca partidele din AIE să se trezească din beţia majorităţii fragile din Parlament, să uite de funcţiile pe care le deţine, de sondajele de opinie şi să ne unim cu toţii eforturile pentru a ne prezenta în faţa cetăţenilor cu o ofertă unitară, coerentă şi lipsită de aroganţă.

Facem un apel către toate formaţiunile democratice importante să nu îşi mai facă calcule meschine, să nu mai viseze la fotolii parlamentare suplimentare pentru formaţiunile proprii, să nu mai viseze la funcţii de preşedinte sau premier şi să demonstreze tărie de caracter.

Am fost uniţi şi am făcut schimbarea în Republica Moldova, deci se impune de a crea în viitor un bloc electoral care ar uni forţele democratice.

La 29 iulie am adus Moldova pe făgaşul democraţiei, am reuşit şi vom reuşi doar dacă vom fi uniţi, de aceea considerăm oportun de a demonstra aceeaşi temeinică unitate, pentru a depăşi momentele de criză prin care trece ţara noastră.

Preşedintele MAE,
deputat Veaceslav Untilă