Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriReferendum2010DeclaraţiiPCRM

Rezoluţia activului Partidului Comuniştilor din Republica Moldova din raionul Dubăsari

|versiune pentru tipar| PCRM, 7 august 2010

Noi, participanţii la activul raional al PCRM ne exprimăm indignarea şi profunda dezamăgire în legătură cu înrăutăţirea continuă a situaţiei social-politice şi social-economice în ţară, cauzată de adoptarea deciziilor neprofesioniste, populiste, nechibzuite din partea Alianţei pentru Integrare Europeană. În acelaşi timp, un şir de cunoscute decizii ale Alianţei au cauzat un prejudiciu substanţial intereselor ţării noastre. Noi constatăm că acest an al guvernării Alianţei — este anul posibilităţilor ratate de renaştere a Republicii Moldova, soluţionare a problemei transnistrene şi reîntregirii ţării, este un an al înrăutăţirii considerabile a situaţiei politice interne în ţară, aprofundare a sărăciei şi înfloririi corupţiei. Acest an va intra în istoria noastră ca un an al încălcărilor în masă a drepturilor şi libertăţilor omului, cauzare a unei lovituri majore în dezvltarea instituţiilor democratice, precum şi în consolidarea bazelor statului de drept şi democratic.

Noi chemăm membrii alianţei de guvernămînt să renunţe imediat la concedierile în masă, bazate pe principiul aparteneţei de partid, să înceteze acţiunile de intimidare a cetăţenilor republicii, să oprească fărădelegile faţă de mijloacele de informare în masă.

Noi declarăm că toate tentativele reprezentanţilor Alianţei de a se menţine la putere cu orice preţ, inclusiv şi acţiunile îndreptate spre modificarea pripită a Constituţiei, cauzează un prejudiciu irecuperabil imaginii Republcii Moldova ca stat european şi ne exprimăm convingerea că asemenea intenţii vor primi un răspuns destoinic din partea cetăţenilor Republicii Moldova.

Ultima tentativă din partea partidelor care fac parte din alianţă de aşi supune întreaga putere, ignorînd interesele oamenilor simpli, va avea loc pe data de 5 septembrie în cursul aşa numitului referendum de modificare a Constituţiei. Prin vorbe parcă au dorinţă de a modifica procedura de alegere a Preşedintelui, dar în realitate — de a băga ţara în haos, instabilitate politică care deja a fost în anii 90 ai secolului trecut. Ficare din noi să ne amintim acea perioadă, care a domnit în Moldova! Aceasta a fost în timpuri nu chiar îndepărtate.

Noi, participanţii la prezentul activ, ne adresăm către toţi locuitorii raionul Dubăsari, întregii ţări să nu se lase amăgiţi, să nu creadă promisiunilor acestora. Ei deja ne-au adus la limita după care este sărăcie completă, pierdere a propriei mîndrii şi a statalităţii moldoveneşti. Din aceste considerente noi spunem — nu participării la referendumul din 5 septembrie, noi vom petrece această zi acasă.

Noi ne luăm angajamentul de a aduce această poziţie pînă la fiecare locuitor al raionului nostru, a explica şi convinge fiecare persoană că astăzi anume de decizia sa de a susţine acest apel din partea PCRM va depinde viitorul Moldovei şi al poporului moldovenesc.

Sursa: www.pcrm.md