Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriReferendum2010DeclaraţiiPCRM

Adresarea domnului Vladimir Voronin, Preşedinte al PCRM

|versiune pentru tipar| PCRM, 6 septembrie 2010

Dragi concetăţeni,

Data de 5 septembrie 2010 va intra, fără îndoială, în istoria noastră ca zi a unei înalte demnităţi civice, ca zi a adevăratei bărbăţii politice a întregului popor moldovenesc. Anume în această zi Dumneavoastră aţi găsit forţe pentru apărarea masivă şi organizată a independenţei ţării, Constituţiei, supremaţiei dreptului şi democraţiei. Anume în această zi, datorită poziţiei Dumneavoastre solidare, a avut loc un adevărat vot de neîncredere regimului de guvernare din Republica Moldova. Ameninţările isterice a guvernării în adresa Dumneavoastră, presiunea ruşinoasă asupra alegătorilor, încălcarea celor mai elementare standarde ale procesului electoral — toate acestea s-au dovedit a fi zădarnice în faţa voinţei Dumneavoastre de a schimba viaţa noastră în bine, de a readuce ţara pe făgaşul dezvoltării stabile şi previzibile. În ciuda presiunilor administrative şi informaţionale fără precedent, Dumneavoastră v-aţi apărat dreptul la suveranitate, aţi demonstrat cu prisosinţă că anume poporul moldovenesc multinaţional este adevăratul stăpîn al acestei ţări. Şi toţi politicenii, toţi cei, care au îndrăgit Moldova noastră ca ţară independentă şi cu dreptate, trebuie să vă fie recunoscători pentru multă vreme înainte.

Dragi concetăţeni, în ziua de 5 septembrie 2010, Dumneavoastră a-ţi devenit creatori ai unei atmosfere aparte în Republica Moldova, o atmosferă plină de speranţă şi încredere în propriile forţe. Şi poziţia Dumneavoastră solidară deschide o nouă perspectivă pentru ţara noastră. Este deja evident pentru toţi că actuala putere şi majoritatea parlamentară nu mai are temeiuri, nici morale, nici juridice, nici politice, de a guverna în continuare ţara. Dizolvarea Parlamentului şi alegerile parlamentare anticipate, administrarea de mai departe a republicii parlamentare şi, neapărat, modernizarea social-economică a ţării — iată cele mai actuale obiective care stau în faţa noastră.

Eu vă mulţumesc sincer pentru această zi luminoasă din istoria modernă a ţării noastre. Ştiu că mulţi dintre Dumneavoastră au fost receptivi la adresarea Partidului Comuniştilor cu privire la neparticiparea la farsa regizată de actualul regim. Sînt, însă, absolut convins, că motivul adevărat care va determinat alegerea a fost credinţa neţărmurită patriei şi sincera speranţă într-un destin mai bun al ţării. Şi Dumneavostră a-ţi învins pînă la urmă!

Eu Vă rămîn recunoscător pentru contribuţia în această mare victorie!

Sursa: www.pcrm.md