Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriReferendum2010DeclaraţiiPCRM

Declaraţia CC PCRM cu privire la rezultatele referendumului constituţional

|versiune pentru tipar| PCRM, 11 septembrie 2010

Pe data de 5 septembrie 2010 partidul nostru la fel ca şi întreg poporul moldovenesc au fost supuşi unei serioase încercări istorice. Referendumul constituţional naţional fixat în această zi de către guvernarea actuală a fost menit nu doar să consolideze puterea alianţei liberale în ţară, dar şi să deschidă toate căile pentru partidele trădării naţionale şi susţinătorii lor externi spre distrugerea consecventă şi planificată a statului nostru.

Pregătirile de durată şi foarte minuţioase, resursa administrativă enormă, propaganda mediatică fără precedent, modificarea gravă a legislaţiei Republicii Moldova, diminuarea pragului de participare, presiunea crudă asupra alegătorilor ţării — toate acestea trebuiau să asigure guvernării care a planificat această farsă contra propriei populaţii, o victorie sigură, uşoară şi categorică. Victorie care, după parerea lor, trebuia să fie una definitivă în lupta contra Partidului Comuniştilor din Repubilca Moldova, principala forţă politică ce nu permite guvernanţilor liberali să-şi pună în aplicare planurile meschine.

Dar şi de această dată Alianţa a dat greş. Reprezentanţii acestei Alianţei aşa şi nu au înţeles că luptă nu cu Partidul Comuniştilor, dar cu majoritatea cetăţenilor, cu întreaga ţară! Rezultatele referendumului invalidat, care literalmente au devenit cel mai mare eşec a guvernării liberale pe durata întergii aflări la putere, demonstrează o dată în plus că cetăţenii noştri sînt pregătiţi să-şi apere demnitatea, opiniile, libertăţile proprii şi a ţării în ansamblu, chiar şi în aceste condiţii de presiune administrativă dură din partea guvernării. Poporul nostru a demonstrat că este capabil să realizeze o revoluţie — revoluţia nesupunerii faţă de o guvernare care nu-i este proprie!

Şi anume din acest considerent, victoria obţinută de patidul nostru în această grea luptă, nu este doar a noastră — este o victorie a tuturor cetăţenilor, a ţării întergi!

Comitetul Central al PCRM exprimă cele mai sincere mulţumiri şi recunoştinţe tuturor cetăţenilor Republicii Moldova, care au dat dovadă de cunoştinţă de cauză şi curaj, susţinînd apelul nostru pentru boicotarea referendumului antipopular şi antistatal.

În special, Comitetul Central al PCRM aduce mulţumiri reprezentanţilor autorităţilor locale, consilierilor, primarilor, precum şi reprezentanţilor organizaţiilor obşteşti, care nu s-au temut să cheme populaţia în mod public să ignore farsa autorităţilor. În virtutea ameninţărilor directe şi acţiunilor practice de presiune, în ultima lună din numele reprezentanţilor autorităţilor locale şi organizaţiile obşteşti din întreaga Moldovă au fost adoptate şi publicate peste două sute de declaraţii şi chemări la boicotare. Contribuţia Dumneavoastră în victoria noastră comună este crucială.

De asemenea, apreciem la cel mai înalt nivel toate eforturile depuse de majoritatea organizaţiilor noastre de partid, care au reuşit să aducă apelul PCRM către alegători şi astfel au realizat o prezenţă joasă practic pe întreg teritoriul ţării.

Deosebit de fructuoasă şi eficientă a fost activitatea fracţiunii parlamentare. CC apreciază înalt contribuţia la victorie a fiecărui deputat al PCRM în Parlament, cei care au lucrat cu alegătorul în mod direct, dar şi prin intermediul multiplelor mijloace de informare în masă.

Comitetul Central al PCRM felicită întreg poporul moldovenesc cu victoria covîrşitoare şi fără precedent în cauza apărării independenţei şi suveranităţii Republicii Moldova şi reîntoarcerea ei pe calea dezvoltării normale.

Partidul Comuniştilor califică drept un avans încrederea politică acordată formaţiunii şi va depune toate eforturile pentru a asigura victoria definitivă în alegerile parlamentare anticipate, întru revenirea în ţară a unei guvernări cu adevărat populare, promoldoveneşti şi cu adevărat democratice.

Sursa: www.pcrm.md