Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriReferendum2010DeclaraţiiPDM

De săptămâna viitoare PD se va lansa în campania electorală pentru referendum

|versiune pentru tipar| PDM, 12 august 2010

Preşedintele PDM, Marian Lupu, a anunţat astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă că, începând cu 16 august, PD se va lansa în Campania electorală pentru referendum. PDM s-a înscris în cadrul referendumului constituţional din 5 septembrie, cu opţiunea “Pentru” alegerea directă a şefului statului de către popor.

“Eu văd acest referendum nu doar în contextul schimbării articolului 78 din Constituţie. El marcheaza un început de perioadă, când va fi dereminat cursul de dezvoltare şi perspectiva Republicii Moldova. Toate forţele trebuie să se concentreze la maximum pe subiectul referendumului din 5 septembrie”, a spus Lupu.

“În aceste circumstanţe toate forţele politice şi, în primul rând cele din cadrul AIE, trebuie să se concentreze plenar în promovarea şi explicarea opţiunii în favoarea revenirii la alegerea de către popor a şefului statului cu scopul asigurării unei participări cât mai largi a populaţiei la acest exerciţiu electoral”, a subliniat preşedintele PDM.

Marian Lupu a stăruit asupra faptului că modificarea art.78 al Constituţiei şi revenirea la alegerea directă a şefului statului nu va duce la instaurarea unui regim prezidenţial. “Consider că nu trebuie să permitem concentrarea puterii depline în mâinile unei singure personae. Suntem împotriva instaurării unui regim prezidenţial pentru că în acest fel puterea în stat se va concentra în mâinile unui singur om, deschizând calea pentru dictatori”, a declarat liderul PDM.

Sursa: www.pdm.md