Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriReferendum2010DeclaraţiiPDM

Marian Lupu: Mergem pe 5 septembrie la Referendum şi votăm “PENTRU”

|versiune pentru tipar| PDM, 3 septembrie 2010

Liderii Alianţei pentru Integrare Europeană au adresat un mesaj comun alegătorilor, în cadrul unui briefing de presă. Ei i-au îndemnat pe cetăţenii Republicii Moldova să vină pe 5 septembrie la refedendum şi să voteze “PENTRU” alegerea directă a şefului statului.

Preşedintele Partidului Democrat, Marian Lupu, a declarat: “În această ultimă zi de campanie am decis să venim cu un apel comun, consolidat către toţi cetăţenii Republicii Moldova. Este un apel pozitiv, care invită la o participare activă a cetăţenilor să asigurăm o prezenţă reprezentativă şi pe această cale să demonstrăm că poporul este activ şi este în stare să-şi decidă propria soartă”.

Marian Lupu a menţionat că, prin acest referendum, se urmăreşte realizarea a două obiective majore. “Realizăm o sarcină nu doar constituţională dar şi morală faţă de cetăţeni, reoferindu-le posibilitatea să decidă alegerea şefului statului”, a afirmat liderul PDM.

Totodată, potrivit lui Marian Lupu, “pe această cale urmează să fie create mecanismele, care vor garanta că această situaţie de criză politică nu se va mai repeta”. Lupu a amintit, în context, că, din anul 2000, când a fost stabilită actuala modalitate de alegere a şefului statului, au avut loc 8 încercări de a alege preşedintele în Parlament, dintre care 6 au picat, generând crize politice profunde.

“Reiterez apelul către toţi cetăţenii: pe 5 septembrie să venim cu toţii la referendum şi să readucem stabilitatea politică, care să permită tuturor să se ocupe de soluţionarea problemelor stringente ale Republicii Moldova”, a conchis Marian Lupu.

Sursa: www.pdm.md