Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriReferendum2010DeclaraţiiPLDM

Marş PRO referendum al tinerilor liberal-democraţi din Străşeni

|versiune pentru tipar| PLDM, 23 august 2010

Peste 100 de tineri liberal democraţi din Străşeni au organizat duminica, 22 august, un marş de sensibilizare a opiniei publice în vederea participării la referendumul din 5 septembrie. Această acţiune face parte din Campania naţională de informare — “Fii Puternic, votează PENTRU preşedinte”, iniţiată de tineretul liberal democrat (TLDM) la 14 august.

La eveniment au participat tineri din toate localităţile raionului Străşeni. Ei au ţinut discursuri în susţinerea plebiscitului din toamnă, după care au organizat un marş pe strada principală din oraşul Străşeni, în cadrul căruia au scandat lozinci şi au împărţit materiale informative.

Preşedintele TLDM, George Mocanu, a susţinut iniţiativa tinerilor de la Străşeni şi a subliniat că exemplul lor poate fi urmat de tinerii din alte localităţi. El a mai adăugat că tineretul liberal democrat “va merge în toate raioanele R.Moldova, în toate satele să vorbească cu oamenii, să le explice de ce este important ca cetăţenii moldoveni să participe la referendum şi să voteze PENTRU”.

Amintim că PLDM a dat start referendumului încă în 2008, iniţiind campania de colectare a semnăturilor în favoarea modificării Constituţiei R.Moldova. Pentru această iniţiativă au semnat peste 224 mii de cetăţeni. Acţiunea PLDM, a fost, însă, blocată de comunişti.

Sursa: www.pldm.md