Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriReferendum2010DeclaraţiiPPCD

Comunicat de presă al PPCD privind nedemontarea panourilor publicitare ale participanţilor la referendum

|versiune pentru tipar| PPCD, 14 septembrie 2010

Partidul Popular Creştin Democrat a sesizat Comisia Electorală Centrală asupra unor grave încălcări ale legislaţiei electorale, comise de către participanţii la referendumul constituţional din 5 septembrie 2010.

Sesizarea se referă la faptul că unii dintre participanţii la referendumul constituţional din 5 septembrie 2010 nu au demontat, până în momentul de faţă, panourile electorale, prin care îşi promovează imaginea şi le sugerează alegătorilor cum să voteze la referendum. Astfel de panouri electorale pot fi văzute şi astăzi, atât în Chişinău, cât şi pe întreg teritoriul Republicii Moldova.

Considerăm că astfel este încălcată legislaţia electorală şi anume articolul 47 alin. (8) din Codul Electoral, care specifică faptul că “în ziua alegerilor şi în ziua precedentă alegerilor nu se admite nici un fel de agitaţie electorală. Interdicţia dată nu se referă la informaţiile deja plasate în internet şi la afişele expuse anterior”.

În contestaţia respectivă PPCD a solicitat CEC să avertizeze partidele care încalcă legislaţia electorală şi să oblige concurenţii electorali, care nu au demontat panourile electorale, să le scoată imediat.

De asemenea, PPCD îi cere CEC să determine Ministerul Afacerilor Interne să se implice în supravegherea lucrărilor de demontare a panourilor menţionate şi să întreprindă măsurile de rigoare în cazul persoanelor care refuză să se conformeze normelor legale.

Iurie Roşca,
Preşedintele Partidului Popular Creştin Democrat