Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriReferendum2010DeclaraţiiPSD

Adresarea Partidului Social Democrat către mass-media din Moldova

|versiune pentru tipar| PSD, 10 august 2010

Liderii Alianţei de guvernare au declarat că Alianţa pentru Integrare Europeană, de facto, a încetat să mai existe. Contradicţiile din Alianţă nu oferă garanţii că în Moldova vor fi respectate normele constituţionale şi va funcţiona legislaţia.

Partidele politice au intrat într-o polemică privind raţiunile de prezentare a cetăţenilor la referendumul constituţional. În acelaşi timp, partidele politice cunosc faptul, că majoritatea cetăţenilor susţin ideea alegerii Preşedintelui ţării de către întreg poporul, totuşi, o parte dintre partide cheamă populaţia să boicoteze referendumul, având temeri că Alianţa de guvernare nu va îndeplini cerinţele constituţionale şi nu va dizolva Parlamentul, la fel, nu va desfăşura alegeri prezidenţiale şi parlamentare concomitente. Declaraţiile liderilor Alianţei, care s-au făcut auzite recent, confirmă odată în plus că la 14 noiembrie cetăţenilor ţării le va fi refuzată alegerea unei noi componenţe a Parlamentului.

Partidul Social Democrat vine cu iniţiativa privind organizarea unei întâlniri comune, pe parcursul acestei săptămâni, până la lansarea dezbaterilor televizate, pentru a discuta pe marginea formei de garanţie a Alianţei asupra desfăşurării alegerilor parlamentare anticipate, la fel, pentru a purta discuţii pe marginea stării democraţiei, a drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor care participă la viaţa politică a ţării.

Propunem Alianţei pentru Integrare Europeană să-şi asume sarcina de a organiza o asemenea întâlnire, indicând locul şi data convocării ei.

PSD consideră, că mass-media din Moldova, în calitatea ei de a patra putere în ţară, dispune de potenţialul necesar pentr a convinge partidele parlamentare de oportunitatea convocării, în regim de urgenţă, a unei asemenea şedinţe deschise.

Centrul de Presă PSD