Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriReferendum2010DeclaraţiiPSD

Declaraţia Exclusivă a Partidului Social Democrat după anunţarea rezultatelor preventive ale referendumului constituţional din 5 septembrie 2010

|versiune pentru tipar| PSD, 5 septembrie 2010

Partidul Social Democrat felicită poporul moldovenesc cu victoria asupra Alianţei de guvernare antipopulară, care a uzurpat puterea în ţară şi o lungă perioadă de timp şi-a bătut joc de cetăţenii noştri! Fărădelegile şi dezmăţul la care s-a dedat Alianţa au fost dur sancţionate! Poporul a repurtat victorie! PSD a repurtat Victorie!

După Congresul al 12-lea, alegând un nou lider politic, Partidul Social Democrat a adoptat cursul spre modernizare şi reînnoire, aducând în prim plan sarcinile de apărare a drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor noştri, promovând obiectivele de edificare în Moldova a unui stat de drept şi democratic, cu o economie puternic dezvoltată, cu o infrastructură extinsă şi modernă. Noi ne-am asumat obligaţia de a edifica o ţară în care trăiesc oameni liberi, material asiguraţi şi protejaţi de lege.

În cadrul campaniei electorale pentru desfăşurarea referendumului constituţional, noi am chemat cetăţenii să boicoteze această farsă politică, care a fost impusă poporului de către liderii Alianţei de guvernare în scopul menţinerii de către ei a puterii în stat. Astăzi noi toţi, împreună, am repurtat Victorie! Apelul nostru a fost auzit şi susţinut de către alegători. Biruinţa PSD este, în acelaşi timp, biruinţa întregului popor, care n-a dorit să mai accepte şi pe viitor fărădelegile şi samovolnicia actualei puteri. Susţinând poziţia PSD, cetăţenii noştri, în acelaşi timp, au dat o apreciere negativă dură întregii activităţi a Alianţei de guvernare pe parcursul unui an de zile de aflare la putere. Poporul moldovenesc s-a pronunţat pentru dizolvarea neîntârziată a actualului Legislativ cu anunţarea datei desfăşurării alegerilor parlamentare anticipate, pentru ca o nouă componenţă parlamentară să aibă posibilitatea de a găsi soluţiile depăşirii crizei politice îndelungate. Cetăţenii ţării au sancţionat dur bătaia de joc a puterii faţă de Constituţie şi faţă de legislaţia ţării.

Conştientizând întreaga responsabilitate politică şi întreaga încredere pe care poporul a acordat-o PSD, partidul nostru se implică urgent şi plenar în lupta politică pentru dizolvarea necondişionată a actualului Parlament cu anunţarea datei desfăşurării alegerilor parlamentare anticipate.

Suntem ferm convinşi de faptul, că şi în cadrul alegerilor anticipate poporul Moldovei va avea încredere şi va susţine PSD. Partidul nostru neapărat va deveni partid parlamentar, pentru a reuşi să transpună în viaţă Planul de măsuri anticriză, proiectele de modernizare a economiei ţării cu deschiderea a sute de mii de locuri de muncă, pentru a reuşi restabilirea relaţiilor de prietenie şi colaborare reciproc avantajoasă cu partenerii noştri strategici. Astăzi, 5 septembrie, cetăţenii Moldovei ne-au acordat toată încrederea. Noi preţuim această încredere şi înţelegem întreaga responsabilitate pe care o purtăm pentru susţinerea pe care ne-au acordat-o cetăţenii.

Astăzi poporul moldovenesc a repurtat victorie în lupta pentru apărarea independenţei, suveranităţii, integrităţii teritoriale şi neutralităţii Republicii Moldova. Apărarea de către cetăţeni a ordinii de drept şi a supremaţiei legislaţiei prin neparticiparea la actele de fărădelege ale celora care au uzurpat puterea în ţară este Victoria politică, morală şi civică a social-democraţilor moldoveni. Vom fi şi pe viitor reprezentanţii adevăraţi ai adevăratelor interese ale societăţii moldoveneşti, vom fi fideli obligaţiunii asumatze de a spune poporului, întotdeauna şi în orice împrejurări, adevărul.

Centrul de Presă PSD