Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriReferendum2010DeclaraţiiPSM

Declaraţia Partidului Socialist din Moldova

|versiune pentru tipar| PSM, 2 septembrie 2010

La 30 august 2010, în cadrul dezbaterilor pe marginea referendumului constituţional de la postul de televiziune Moldova 1, membrul Partidului Socialist din Moldova, Şornikov P. M, fără împuterniciri a expus într-un mod ilegal şi imoral poziţia partidului privind referendumul constituţional din 5 septembrie.

În calitate de copreşedinte al Partidului Socialist din Moldova, declar că astfel de indivizi care nu participă în procesul de luare a deciziilor din cadrul partidului, sunt calificaţi ca provocatori iar acţiunile lor sunt îndreptate spre a destabiliza disciplina de partid.

Declaraţii de acest gen pot fi expuse doar de reprezentanţii partidului mai ales de către preşedintele sau copreşedintele partidului.

Partidul Socialist din Moldova susţine desfăşurarea referendumului constituţional şi crede că aceasta reprezintă unica soluţie de depăşire a crizei politice actuale.

Totodată, refuzul de a participa la referendum, poziţie pe care mai mulţi politicieni o împartăşesc, dau de înţeles că ei sunt împotriva voinţei poporului de a alege preşedintele în mod direct şi optează pentru criza politică.

Alegerea preşedintelui de către întreg poporul este un act democratic, însă alegerea unui regim parlamentar va aduce intrigă şi conspiraţie între lideri pentru împărţirea funcţiilor.

Partidul Socialist din Moldova se declară împotriva politicii lui Mihai Ghimpu, liderul Partidului Liberal, împotriva lui Vlad Filat, liderul Partidului Liberal Democrat din Moldova, dar îl susţine pe Marian Lupu, preşedintele Partidului Democrat din Moldova, recent acceptat în Internaţionala Socialistă.

Partidul Socialist din Moldova îndeamnă cetăţenii să participe activ la referendum şi să voteze “pentru” alegerea directă a preşedintelui ţării.

Copreşedintele PSM,
Dorojko V. V