Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiAMN

Comunicat de presă al Alianţei “Moldova Noastră”

|versiune pentru tipar||
AMN / 6 mai 2005
Alianţa “Moldova Noastră”La 5 mai curent, în perioada Zilelor Libertăţii Presei din Republica Moldova, Fracţiunea parlamentară “AMN” a înaintat trei iniţiative legislative, conţinînd proiecte pentru o nouă lege a audiovizualului, o nouă lege a instituţiei publice naţionale a audiovizualului “Teleradio-Moldova”, precum şi pentru legea instituţiei publice locale a audiovizualului. Astfel, Fracţiunea “AMN” urmează dezideratul său, asumat în faţa alegătorilor de către Blocul electoral “Moldova Democrată”, de a promova reformele menite să consolideze mass-media din Moldova şi libertatea ei.

Iniţiativele sînt semnate de un grup de deputaţi ai fracţiunii în frunte cu dl Serafim Urechean şi promovează proiectele pregătite de experţii societăţii civile sub egida Asociaţiei Presei Electronice “APEL” din Republica Moldova. Fracţiunea a decis să propună aceste proiecte pentru agenda de lucru a Parlamentului în mod operativ, avînd în vedere că ele reprezintă elaborări minuţioase, care au primit avize pozitive din partea experţilor Consiliului Europei pe perioada legislaturii precedente.

Un alt avantaj al textelor propuse constă în faptul, că ele conţin viziuni profesioniste şi mecanisme reale de asanare a situaţiei în domeniul radio şi tv, destul de grave în Republica Moldova, fără a reprezenta interesele forţelor politice. Înţelegînd rezonanţa acestor iniţiative, chemăm toţi factorii interesaţi şi exponenţii societăţii să analizeze proiectele şi să facă propuneri pentru îmbunătăţirea lor în cadrul lecturilor la şedinţele plenare ale Legislativului.

Fracţiunea parlamentară a AMN accentuează că obiectivele democratizării Republicii Moldova vizează perfecţionarea instituţiilor democratice, iar cele legate de asigurarea libertăţii, a eficienţei şi a profesionismului mass-media sînt prioritare. Chemăm toate fracţiunile parlamentare să sprijine aceste proiecte, pe care le-am primit din partea societăţii civile pentru reglementarea audiovizualului conform standardelor europene, în spiritul Declaraţiei privind parteneriatul politic, adoptată unanim la şedinţa de inaugurare a actualei legislaturi parlamentare.

Serviciul de presă al Fracţiunii parlamentare “AMN”
Declaraţia Alianţei “Moldova Noastră” Hotărîrea Congresului al VI-lea a Partidului “Alianţa «Moldova Noastră»” cu privire la raportul politic despre activitatea organelor de conducere ale PAMN după Congresul al V-lea şi sarcinile formaţiunii în etapa actuală