Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiAMN

Declaraţie a Alianţei “Moldova Noastră” privind politica guvernării faţă de producătorii agricoli

|versiune pentru tipar||
AMN / 29 iulie 2005
Alianţa “Moldova Noastră”Alianţa “Moldova Noastră” acuză guvernarea comunistă de promovarea unei politici de distrugere a producătorilor agricoli din Republica Moldova. Ţara nu este guvernată, ci asuprită de actuala guvernare, lucru arătat şi prin atitudinea faţă de ţărani, a spus dl Serafim URECHEAN la recenta şedinţă a Biroului Permanent Central al AMN, care a decis lansarea prezentei declaraţii.

Parlamentul a plecat în vacanţă, lăsînd oamenii de la sat într-o situaţie foarte gravă, care se datorează ignoranţei actualilor guvernanţi:

Avem semnale îngrijorătoare din teritorii, din partea producătorilor agricoli indignaţi. Ele confirmă, că actualul Guvern este incapabil să conştientizeze priorităţile reale în economie, inclusiv, în agrucultură. Există impresia că grupările, protejate de comunişti, şi clanul lor de la guvernare au scopul de a distruge producătorii agricoli şi fermierii din Moldova, pentru a-i face să renunţe la activitatea lor şi a le cumpăra pământurile la preţuri de nimic. Există avertismente, că această politică de constrîngere poate determina ţăranii să iniţieze ample acţiuni de protest la toamnă.

Alianţa “Moldova Noastră” va sprijini în continuare interesele agricultorilor, atît prin intermediul fracţiunii sale în Parlament, cît şi prin concursul tuturor structurilor teritoriale de partid.

Sesizarea d-lui Serafim Urechean, Preşedintele AMN, deputat în Parlmentul Republicii Moldova Comunicat de presă al Alianţei “Moldova Noastră”