Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiAMN

Comunicat de presă al Alianţei “Moldova Noastră”

|versiune pentru tipar||
AMN / 30 august 2005
Alianţa “Moldova Noastră”Fracţiunea parlamentară a AMN va susţine programul iniţiat în Republica Moldova de Asociaţia Internaţională “Business-ul şi Parlamentul” (IABP). Dl Serafim Urechean a declarat acest lucru la întâlnirea avută pe 30 august, 2005, cu Fredrick Hyde-Chambers, Secretar General al IABP. La întâlnire au mai participat dnii Veaceslav Untilă, vicepreşedinte al fracţiunii şi dl Leonid Bujor, deputat. În Moldova situaţia oamenilor de afaceri este dificilă, ei sunt trataţi de către guvernanţi în funcţie de apartenenţa politică, iar mulţi renunţă la iniţiativele de afaceri şi chiar părăsesc ţara, a arătat dl Urechean. El a subliniat, că este nevoie de deschidere maximă din partea legislatorilor pentru problemele reale ale business-ului şi ea există din partea deputaţilor AMN.

Proiectul iniţiat de IABP în Moldova prevede implementarea unei scheme transparente de informare a deputaţilor asupra problemelor business-ului pentru a facilita adoptarea unei legislaţii eficiente în acest domeniu. Dl Fredrick Hyde-Chambers a menţionat în cadrul întâlnirii, că se au în vedere atât companiile mari, importante pentru economia ţării, cât şi micile afaceri. Secretarul General al Asociaţiei, care include 16 state şi are sediul la Londra, şi-a exprimat admiraţia faţă de modul în care reuşesc micii antreprenori din Moldova. Dumnealui a adus şi exemple de aplicare a informării transparente a deputaţilor privind unele probleme ale mediului de afaceri din Marea Britanie, dar şi din Georgia.

Economia de piaţă se află în permanentă schimbare şi în Occident, dar tranziţia din Est are o şi mai mare nevoie de consolidarea capacităţii parlamentare de a susţine transformările economice, au menţionat reprezentanţii IABP. În finalul întâlnirii Serafim Urechean le-a sugerat oaspeţilor să-i convingă de acest lucru pe deputaţii din fracţiunea majoritară a comuniştilor, cărora le aparţine responsabilitatea deciziilor din ultimii ani.

Centrul de presă al AMN
Declaraţie a Alianţei “Moldova Noastră” privind politica guvernării faţă de producătorii agricoli Comunicat de presă al Alianţei “Moldova Noastră”