Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiAMN

Comunicat de presă al Alianţei “Moldova Noastră”

|versiune pentru tipar||
AMN / 3 septembrie 2005
Alianţa “Moldova Noastră”Partidul Alianţa “Moldova Noastră” condamnă modul în care s-a adoptat şi s-a mediatizat refuzul Ministerului Justiţiei de a înregistra modificările şi completările la statutul formaţiunii operate de Congresul al VI-lea al AMN.

Refuzul de a legifera deciziile Congresului reprezintă o implicare a autorităţilor executive în lupta contra Alianţei “Moldova Noastră” — principalul oponent politic al actualei guvernări. Astfel, se dovedeşte că Republica Moldova este un stat în care se încalcă flagrant libertăţile politice ale cetăţenilor. În ultimii ani Ministerul Justiţiei a încercat în câteva rânduri să obstrucţioneze activitatea internă a unor partide opoziţie. În cadrul tentativelor de subminare a AMN, ignorarea voinţei delegaţilor la ultimul Congres şi a majorităţii absolute a membrilor partidului constituie doar una dintr-un şir întreg de diversiuni.

În contextul manipulărilor, dirijate de Putere contra oponenţilor săi, se înscrie şi ştirea recentă a Agenţiei INFOTAG preluată de Teleradio-Moldova şi de alte posturi, fără a consulta opinia conducerii AMN. Este relevant că această informaţie a fost difuzată doar în ediţia de limbă rusă a “Ştirilor serii” de la TV Moldova 1, fiind ferită de atenţia publicului larg, implicit a susţinătorilor AMN. Ştirea, deasemenea, ascunde identitatea pretinşilor analişti şi a reprezentantului Ministerului Justiţiei care ar fi furnizat informaţiile manipulatorii.

Adevărul este că, în decizia de la 26 august 2005 a Ministerului Justiţiei, care încearcă să explice refuzul de a înregistra modificările la statutul AMN, lipseşte totalmente argumentul procesului de judecată invocat în ştirea de la INFOTAG. În rest, AMN a prezentat documentele solicitate suplimentar şi a demonstrat inconsistenţa altor obiecţii ale ministerului. Cât priveşte procesul în judecată, el este lipsit de relevanţă în cazul procedurii de înregistrare cu atât mai mult cu cât a fost respins de prima instanţă, iar recursul la Curtea de Apel putea fi efectuat doar de o singură persoană şi nu de un grup cum scrie INFOTAG. O persoană contra unui partid este un argument insuficient din orice punct de vedere, mai ales în lipsa hotărârii finale a judecăţii. AMN este o formaţiune democratică şi cei care se opun deciziilor majorităţii pot să aleagă între a se conforma sau a pleca din partid.

Cât priveşte atitudinea discriminatorie a Ministerului Justiţiei, demonstrată prin refuzul nemotivat de a înregistra modificările la statutul AMN, partidul va ataca în Curtea Supremă de Justiţie această decizie, iar în cazul unei soluţii nefavorabile şi la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului.

Centrul de presă al AMN
Comunicat de presă al Alianţei “Moldova Noastră” Comunicat de presă al Alianţei “Moldova Noastră”