Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiAMN

Comunicat de presă al Alianţei “Moldova Noastră”

|versiune pentru tipar||
AMN / 7 septembrie 2005
Alianţa “Moldova Noastră”Partidul Alianţa “Moldova Noastră” (AMN) a atacat în Curtea de Apel Chişinău decizia Ministerului Justiţiei cu privire la refuzul de a înregistra modificările la statutul AMN. Cererea a fost semnată de preşedintele partidului, dl Serafim Urechean, şi cere instanţei să anuleze decizia ministerului şi să dispună efectuarea obligatorie a înregistrărilor în conformitate cu normele legale.

AMN arată în cerere că Ministerul Justiţiei a lut decizia sa pe 26 august 2005 încălcând termenul de o lună stabilit de lege pentru examinarea solicitării de înregistrare a modificărilor la statutul partidelor. Conform p. 20 al Regulamentului cu privire la înregistrarea partidelor şi altor organizaţii politice, aprobat de Guvernul Republicii Moldova, refuzul înregistrării statutului se adoptă doar în cazul, în care:

În decizia contestată în Curtea de Apel lipseşte orice referire la această normă.

AMN se abţine, deocamdată, de la comentarii suplimentare, dar reiterează că este hotărâtă să-şi apere drepturile, chiar dacă va fi nevoit să apeleze la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului (CEDO). Avocatul, care reprezintă AMN în cadrul acestei acţiuni, dl Vitalie Nagacevschi, preşedinte al ONG “Juriştii pentru Drepturile Omului”, apreciază că Ministerul Justiţiei a încălcat articolul 11 al CEDO şi mai multe norme ale dreptului naţional privind partidele şi organizaţiile social-politice.

Centrul de presă al AMN
Comunicat de presă al Alianţei “Moldova Noastră” Declaraţie a Preşedintelui AMN privind renunţarea la imunitatea parlamentară