Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiAMN

Sub conducerea Roşca-Voronin orice aberaţie se poate transforma în proces contra Opoziţiei

|versiune pentru tipar||
AMN / 6 februarie 2007
Alianţa “Moldova Noastră”Prin informaţia difuzată astăzi Ministerul Afacerilor Interne a exprimat caracterul oficial al calomniilor lansate de ziarul FLUX împotriva liderului AMN pe 2 februarie, curent. În acelaşi scenariu se încadrează şi anunţul despre transmiterea la examinare în Procuratura Generală a petiţiei, prin care un necunoscut om de afaceri turc, chipurile, ar aduce acuzaţii la adresa dlui Serafim Urechean.

Preşedintele Partidului şi a Fracţiunii parlamentare Alianţa “Moldova Noastră” declară ferm lipsa oricărui subiect pentru o asemenea petiţie. Ea reprezintă o manipulare, prin care continuă tentativele disperate al Puterii de a calomnia şi a hărţui principalul lider al Opoziţiei, de rînd cu mai mulţi politicieni, lideri ai societăţii civile şi ai comunităţilor locale, oameni de afaceri din Moldova, care refuză să accepte fărădelegile coaliţiei roş-oranj.

Asemenea diversiuni mizează doar pe cei incapabili de a aprecia critic informaţiile şi se intensifică înainte de alegeri. Exponenţii clanului, care a trecut la jefuirea deschisă a Republicii Moldova, se tem că vor veni la Putere oameni capabili să-i tragă la răspundere. De exemplu, sunt multe întrebări legate de faptul, cum un ofiţer de poliţie pensionat a reuşit să cumpere Euro TV Chişinău cu peste 3 milioane de lei, angajîndu-se să mai investească cca 25 de milioane şi fiind, întîmplător sau nu, fost coleg de şcoală şi prieten cu aliatul comuniştilor, liderul PPCD şi proprietarul FLUX-ului, Iurie Roşca… Într-o ţară condusă de Roşca şi Voronin orice aberaţie poate deveni un pretext ca organele coercitive să înceapă o urmărire, atunci cînd ţinta este Opoziţia, consideră Serafim Urechean, subliniind că priveşte cu calm o asemenea perspectivă. El spune că-i este neclar un singur lucru: dacă, de această dată, Roşca îl foloseşte pe Voronin, ca să-şi atace oponenţii, sau invers?..

Pretinsa petiţie a afaceristului turc porneşte de la istoria cu vînzarea clădirii, în care astăzi este amplasat complexul comercial Sun Sity. Ex-Primarul General al capitalei reaminteşte că, pe timpuri, construcţia aflată în paragină a fost luată de Guvern, care a încercat fără succes să o vîndă la un preţ de circa o sută de mii de dolari americani. Ar fi putut s-o ia şi Roşca, căci sunt cunoscute interesele lui de a privatiza edificii în Chişinău, consideră dl Urechean. Dar, după cîteva nereuşite, Guvernul a returnat construcţia nefinisată Primăriei, care, urmînd procedurile legale, a vîndut-o contra a un milion de dolari, aducînd la buget de zece ori mai mult decît suma pe care miza anterior Guvernul.

Centrul de Presă al AMN
AMN insistă ca Republica Moldova să depună cererea oficială de aderare la UE Coaliţia aflată la conducerea ţării subminează bunăstarea poporului