Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiAMN

OT AMN contribuie la rezolvarea problemei vizelor pentru cetăţenii Republicii Moldova

|versiune pentru tipar||
AMN / 6 martie 2007
Alianţa “Moldova Noastră”Organizaţia de Tineret a Partidului Alianţa “Moldova Noastră” salută poziţia preşedintelui APCE, Rene Van der Linden, care s-a pronunţat în favoarea unei Europe fără vize, în cadrul unei adunări organizate de Comitetul European pentru Drepturi Civile, Justiţie şi Afaceri Interne, aducând drept exemplu situaţia României şi a Republicii Moldova. Iniţiativa înaltului oficial vine în rezultatul sensibilizării organismelor europene, prin intermediul campaniei “NO VISA — Europa Este Casa Noastră”, realizată de către Tineretul Liberal European în peste 20 de oraşe europene.

În R. Moldova, acţiunea “NO VISA — Europa Este Casa Noastră” a fost înfăptuită de către OT AMN la 13 februarie 2007. În rezultatul campaniei, tinerii AMN-işti au colectat peste 2700 de semnături pentru susţinerea ajustării legislaţiei cu scopul anulării regimului de vize în Europa. În declaraţia finală a acţiunii de la Chişinău, tinerii fac apel la instituţiile europene, pentru ca procedura de acordare a vizei să fie simplificată la maximum, iar turiştii şi studenţii să poată călători liber.

În cadrul Conferinţei de totalizare a acţiunii “NO VISA”, desfăşurată pe 1 martie la Bruxelles, cu o prezentare a ieşit şi Victor Guzun, şeful Departamentului Tineret al AMN. În faţa auditoriului vădit sensibilizat, s-a vorbit despre supliciul prin care trece moldoveanul care are nevoie de visă pentru statele europene. Prin discursul său, şeful tinerilor AMN-işti a reuşit să schimbe vectorul atenţiei parlamentului european, dar şi a jurnaliştilor prezenţi, de la statele balcanice spre problemele R. Moldova.

Dacă până acum în aceste conferinţe se discuta numai despre Bosnia-Herzegovina, Macedonia, Serbia etc, pe 1 şi 2 martie s-a discutat în proportie de 60 la sută despre Republica Moldova. Un alt obiectiv important al tinerilor politicieni este acceptarea Republicii Moldova drept potenţial candidat pentru aderarea la UE, fapt promovat şi de fracţiunea AMN în Parlament.

Serviciul de presă al AMN
Declaraţie a Fracţiunii AMN cu privire la comemorarea a 15 ani de la începerea conflictului armat de pe Nistru Comunicat de presă al Alianţei “Moldova Noastră”