Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiAMN

Comunicat de presă al Alianţei “Moldova Noastră”

|versiune pentru tipar||
AMN / 17 aprilie 2007
Alianţa “Moldova Noastră”Alianta “Moldova Noastra” considera ca intrarea sa in campania electorala 2007 simbolizeaza intrarea Opozitiei in alegerile locale impotriva Puterii comuniste. AMN este singurul concurent electoral din tabara democrata, care intruneste urmatoarele calitati: acoperire organizationala la nivel national, reprezentare parlamentara si fidelitatea fata de electoratul democratic, nepatata de colaborari cu regimul comunist al lui Voronin.

Amploarea participarii AMN in aceste alegeri vorbeste de la sine: candidati la functia de primar desemnati si sprijiniti in 827 din cele 898 de primarii din tara, candidati pentru consiliile de nivelul doi (raionale, municiaple) — desemnati 1120 din 1122 posibili pentru un partid, liste de candidati pentru 793 de consilii de nivelul unu, sate si comune.

Despre gradul de pregatire a partidului, in acest sens, vorbeste faptul ca din primele ore de activitate a consiliilor electorale au fost depuse actele de inregistrare a candidatilor AMN in 22 de circumscriptii electorale de nivelul doi, inclusiv, in municipiul Chisinau, acestea fiind printre primii inregistrati. In celelalte depunerea actelor are loc odata cu lansarea activitatii consiliilor electorale. Unele dintre acestea, de altfel, au tinut primiele sedinte in circumstante conspirative doar pentru a asigura candidatilor comunisti primul loc de inregistrare.

Candidatul AMN la functia de Primar General al municipiului Chisinau este domnul Leonid Bujor, secretar al Fractiunii parlamentare AMN, membru al biroului permanent central al partidului, vicepresedinte al organizatiei noastre municipale si fost pretor al sectorului Centru al capitalei. Lista candidatilor la Consiliul municiapl Chisinau il are in frunte pe Presedintele AMN, dl Serafim Urechean, ex-Primar General al capitalei. Presedintele AMN va conduce personal, in modul cel mai direct si onest, partidul in alegerile locale 2007 si si-a asumat intreaga responsabilitate de evolutia AMN la acest scrutin in intreaga tara.

AMN sesiseaza deja mari abateri de la principiile alegerilro libere si corecte, unele dintre care au fost mentioante mai sus. Dar un aspect exterem de grav si de important este considerata “raket-ul de stat”, sau estorcarea de catre liderii comunisti prin abuz de autoritate si invocarea unor scopuri crestine a milioane si milioane de lei de la agentii economici, care risca sa fie folositi in calitate de fonduri electorale neoficiale al PCRM. Prim-vicepresedintele AMN, dl Veaceslav Untila a prezentat astazi liste de cateva milioane de dolari cerute de Presedintele Voronin si speaker-ul Lupu, cerand ca ele sa fie luate in vizorul Procuraturii Generale si a Comisiei Electorale Centrale.

Centrul de Presa al AMN
Comunicat de presă al Alianţei “Moldova Noastră” Le dăm papucii urmaşilor lui Lenin!