Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiAMN

Comunistii reiau cu o noua intensitate hartuirea judiciara a liderului AMN

|versiune pentru tipar||
AMN / 19 iunie 2007
Alianţa “Moldova Noastră”

Anuntam reprezentantii presei, observatorii internationali si misiunile diplomatice ca imediat dupa aflarea rezultatelor alegerilor locale generale porcesele judiciare impotriva principalilor oponenti politici ai comunistilor, alaturi de alte presiuni, au fost reluate cu o noua intensitate.

Consideram sugestiv si faptul ca Judecatoria sectorului Centru al municipiului Chisinau a fixat pentru astazi, marti, 19 iunie, ora 14:00, o noua sedinta in asa-numitul “caz al ambulantelor”. Acest dosar, considerat o comanda personala a Presedintelui comunist Vladimir Voronin se deruleaza prin ignorarea deciziei irevocabile a Curtii Supreme de Justitie, care a confirmat incalcarile de instrumentare si a dispus anularea tuturor actelor procesuale ale acuzarii si scoaterea lui Serafim Urechean de sub urmarire. Ca sa nu mai reluam argumentele explicite ale apararii, faptul ca ulterior Guvernul Tarlev a achizitionat ambulante similare la un pret pe unitate cu cateva mii de euro mai mare decat cel platit de Primaria municipiului Chisinau, depozitiile majoritatii martorilor in favoarea acuzatilor sau condamnarea CEDO pentru acuzarea si detentia ilegala in cazul lui Vladimir Sarban.

Presedintele AMN a atras atentia inca in perioada preelectorala ca judecatorii, prin fixarea a cate doua zile de sedinte pe saptamana in cazul sau, au afectat capacitatea de pregatire a formatiunii pentru alegerile locale generale. Acum, dupa ce partidul lui Voronin a piedut scrutinul in majoritatea teritoriilor, procesul penal abuziv impotriva lui Urechean se intensifica tocmai in perioada in care se negociaza crearea administratiei locale necomuniste.

Liderul Aliantei “Moldova Noastra” opteaza pentru inchiderea cat mai curanda a dosarului fabricat impotriva sa, dar in corespundere cu hotararea instantei supreme a tarii. In acelasi timp, Serafim Urechean atentioneaza opinia publica interna si reprezentantii tarilor si ai organizatiilor democratice, ca utilizarea justitiei in scopul hartuirii fortelor de opozitie este reluata cu o noua intensitate de regimul actual din Moldova si trebuie sa fie oprita.

Invitam jurnalistii si observatorii sa vina la sedinte in “procesul ambulantelor”, incepand chiar cu cea de astazi, programata pentru ora 14:00 la Judecatoria sectorului Centru al capitalei.

Centrul de Presa al AMN
Le dăm papucii urmaşilor lui Lenin! Declaraţie a Fracţiunii AMN în Parlament